Čistoća Karlovac

Građani predali više od 74 tisuće komada ALU, PET i ambalaže od stakla

VIŠE IZ RUBRIKE

Isplaćeno više od 5.200 eura

Od 5. listopada, kad je uređaj stavljen u funkciju pa do ovog tjedna, preuzeto je: 37 319 komada PET ambalaže, 32 885 komada ALU limenki i 4 649 ambalaže od stakla

U nešto više od mjesec dana, putem uređaja za preuzimanje otpadne ambalaže iz sustava povratne naknade, u Reciklažnom dvorištu Ilovac, građani su predali više od 74 800 komada ALU, PET i ambalaže od stakla, za što im je isplaćeno nešto više od 5.200 eura, javljaju iz tvrtke Čistoća.

Naime, od 5. listopada, kad je uređaj stavljen u funkciju pa do ovog tjedna preuzeto je: 37 319 komada PET ambalaže, 32 885 komada ALU limenki i 4 649 ambalaže od stakla.

-Cijelo vrijeme, odnosno od dana stavljanja uređaja u funkciju, svakodnevno vlada veliki interes građana za njegovo korištenje. Ponekad se mora malo i pričekati, no svi stignu predati svoju ambalažu jer je i radno vrijeme prilagođeno potrebama građana. Drago nam je što se građani odlučuju „riješiti“ otpadne ambalaže na ovakav način, jer, s jedne strane, ta ambalaža ne završi negdje u okolišu, a s druge strane, ipak se dobije neka financijska naknada. I ovom prilikom pozivamo građane da općenito što više odvajaju otpad u svojim kućanstvima, kao i da u što većoj mjeri koriste reciklažna dvorišta na Ilovcu i Maloj Švarči, gdje mogu opasni i neopasni otpad odložiti bez naknade. I ovom prilikom treba istaknuti značaj odvajanja otpada jer, pravilnim odvajanjem otpada i njegovim odlaganjem na pravilan način štitimo naš okoliš i utječemo na smanjenje količine otpada koje se odlažu na Ilovcu, ističe direktor Čistoće, Vlatko Ivka.

Radno vrijeme uređaja za preuzimanje otpadne ambalaže isto je kao i radno vrijeme reciklažnih dvorišta: ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom od 7 do 15 sati te utorkom i četvrtkom od 12 do 20 sati.