Prvi Karlovački

Grad reagirao na SDP-ovo priopćenje: u vrtiće će biti upisano 325 djece

Autor: Ivica Pilaković

06.07.2022

Karlovac

”S  obzirom na današnje javno priopćenje karlovačkog SDP-a o upisima u dječje vrtiće grada Karlovca, a potaknuti navedenim netočnim informacijama, još jednom obavještavamo javnost da je nakon postupka prijave u vrtiće putem aplikacije e-građanin i isteka roka za prigovore i donošenje odluka po prigovorima, Upravno vijeće Dječjeg vrtića Karlovac i Dječjeg vrtića Četiri rijeke, a na prijedlog Povjerenstva za upise, utvrdilo listu s konačnim rezultatima upisa u dječje vrtiće grada Karlovca za pedagošku godinu 2022./2023.”

Ovim riječima započinje odgovor Grada na današnje prozivke u Malovićkinom priopćenju na temu upisa u vrtiće.

Lista s konačnim rezultatima upisa u dječje vrtiće objavljena je 29. 6. 2022. godine na oglasnim pločama i službenim mrežnim stranicama Dječjeg vrtića Karlovac i Dječjeg vrtića Četiri rijeke, te službenim mrežnim stranicama Grada Karlovca. Evo što dalje stoji u reakciji Grada:

”Prema konačnoj listi, svoje mjesto u vrtiću za slijedeću pedagošku godinu dobilo je 325 djece, odnosno sva djeca čija su oba roditelja zaposlena i ispunjavaju uvjete propisane Pravilnikom o upisu, a to su  prebivalište oba roditelja na području grada Karlovca, kao i uvjet  da djeca do 1. rujna navršavaju godinu dana starosti. Od broja prijavljene djece, čiji roditelji udovoljavaju uvjetima Pravilnika o upisu, svoje mjesto u vrtićima Grada Karlovca ostvarilo je 84 posto. Povrh toga Grad će nastaviti sa sufinanciranjem smještaja djece u karlovačkim privatnim vrtićima i obrtima za čuvanje djece.”

Danas je objavljen i raspored upisa djece u dječje vrtiće također na oglasnim pločama i mrežnim stranicama Dječjeg vrtića Karlovac i Dječjeg vrtića Četiri rijeke. Sukladno objavljenom rasporedu tijekom mjeseca srpnja i kolovoza u DV Grabrik i DV Rakovac obavljat će se upisi djece.

Kao što su iz gradske uprave i ranije najavljivali i informirali građane putem medija, a s obzirom na očekivani veliki interes roditelja i potrebu za smještajem djece u predškolske ustanove na području grada Karlovca, Grad Karlovac je obećao da će u suradnji s vrtićima, kao i svake godine dosad, prilagoditi  postojeće smještajne kapacitete u vrtićima i aktivirati dodatne prostore kako bi što većem broju djece osigurali boravak u vrtiću. Svoje priopćenje Grad završava ovako:

”Stručne službe Grada Karlovca prijavile su projekte izgradnje vrtića Luščić i vrtića Rečica na javni poziv Nacionalnog programa oporavka i otpornosti za izgradnju vrtića čime bi se kapaciteti za smještaj djece povećali za ukupno 13 odgojnih skupina. Ovim podacima treba dodati i informaciju da se cijena karlovačkih vrtića u novoj pedagoškoj godini 2022./2023. neće mijenjati, usprkos porastu troškova i unutar odgojno obrazovnog sustava gradska Karlovca, a uslijed globalne energetske krize.”

Na samom kraju su još jednom zahvalili roditeljima na razumijevanju, strpljenju i suradnji.