Prvi Karlovački

Grad Karlovac dugi niz godina pomaže rad skloništa za napuštene životinje u Utinji

Autor: Marta Marinović

02.07.2022

PRIOPĆENJE

Grad Karlovac duži niz godina surađuje s tvrtkom CRPK iz Karlovca u organizaciji obavljanja poslova Skloništa za životinje na području Grada Karlovca.

Svake godine u svom proračunu Grad osigurava sredstva za rad i održavanje Skloništa. U tu svrhu do svibnja 2022. godine utrošeno je 750.000 kuna, dok je u 2021. izdvojeno 1.528. 000 kuna. Do kraja 2021. udomljeno je 295 pasa, a dosad se pokazalo da će 2022. donijeti još veći broj udomljavanja.

U petak su Sklonište za životinje posjetile zamjenica gradonačelnika Ivana Fočić i pročelnica Daniela Peris sa suradnicima, koje su obišle sklonište i vidjele kako se radi na odgoju i socijalizaciji pasa te podijelile prigodne potrepštine. Tom prilikom zahvalile su na trudu i angažmanu djelatnicima Skloništa i svima koji ulažu svoje vrijeme za brigu o psima smještenim u Utinji.

Sklonište u ovom trenutku može primiti najviše 170 pasa, a sada ih već broji 150. Zbog sve većeg broja napuštenih ljubimaca razgovaralo se o budućim proširenjima kapaciteta skloništa. Kako je trenutno u organizaciji udruge Prijatelji životinja aktualna kampanja „Obitelj na more, pas na ulicu“,  pozivamo sve građane da se uključe u kampanju adekvatnom brigom, prije svega da im tijekom velikih vrućina omoguće redovno hranjenje i što više tekućine.

-Jednako tako ovim putem apeliramo na činjenje dobrih djela kroz udomljavanje pasa ili mačaka jer na taj način vodimo brigu i o životinjama i o lokalnoj zajednici, dodaju iz gradske uprave.