Prvi Karlovački

Grad Karlovac osigurao milijun i 500 tisuća kuna za energetski dodatak umirovljenicima

Autor: Branko Obradović

17.05.2022

Karlovac

Umirovljenici koji imaju mirovinu do 2.000 kuna dobit će energetski dodatak u iznosu od 300 kuna, a oni koji imaju mirovine do 2.500 kuna dobit će 200 kuna

U maloj vijećnici Grada Karlovca održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljene mjere pomoći umirovljenicima grada Karlovca. Pressici su prisustvovali zamjenica gradonačelnika Ivana Fočić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Draženka Sila – Ljubenko i potpredsjednik Gradskog vijeća Romeo Štokić iz Akcije umirovljenici zajedno. O energetskom dodatku kojeg Grad Karlovac daje svojim umirovljenicima govorila je zamjenica gradonačelnika Ivana Fočić.

-Mi pratimo situaciju koja je oko nas, koja je neizvjesna, a vezano je uz rast cijena. Jednostavno ono što je bilo nužno i potrebno da Grad Karlovac dodatno uskoči umirovljenicima i pomogne i to onima koji imaju najmanje mirovine, odnosno umirovljenici koji imaju mirovine do 2.500 kuna. Umirovljenici koji imaju mirovinu do 2.000 kuna dobit će energetski dodatak u iznosu od 300 kuna, a oni koji imaju mirovine do 2.500 kuna dobit će 200 kuna. Grad Karlovac na taj način želi pomoći svojim umirovljenicima, a za tu isplatu osigurano je milijun i 500 tisuća kuna, rekla je Fočić.

Pročelnica Draženka Sila Ljubenko kazala je da će pravo na dodatak imati i građani koji primaju inozemnu mirovinu.

-Ovu jednokratnu pomoć ili energetski dodatak dobit će umirovljenici koji imaju prebivalište na području grada Karlovca. Prema informacijama iz Zavoda za mirovinsko osiguranje pravo na energetski dodatak ima nešto više od četiri tisuće umirovljenika. Pravo na jednokratnu pomoć imat će u lipnju i naši građani koji primaju i inozemnu mirovinu, ali opet uz uvjet da iznos ukupnog mirovinskog primanja ne prelazi 2.500 kuna. Oni će morati popuniti obrazac za dostavu podataka o visini inozemne mirovine. Obrazac će biti dostupan na mrežnim stranicama Grada Karlovca i na porti gradske uprave. Tako da očekujemo da će ukupno oko šest tisuća umirovljenika dobiti jednokratnu pomoć, istaknula je Sila – Ljubenko.