Karlovački gradonačelnik Damir Mandić uputio dopis predsjedniku Uprave Hrvatskih cesta radi što bržeg normaliziranja stanja na DC 6

Grad Karlovac čini napore kako bi se do blagdana normaliziralo stanje na DC 6

VIŠE IZ RUBRIKE

    Nakon održanog sastanka 12 .studenog 2019. u Uredu župana Karlovačke županije Damira Jelića, na kojem su uz gradonačelnika Damira Mandića i župana Damira Jelića nazočili ministar Oleg Butković sa suradnicima i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić sa suradnicima, gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić održao je niz koordinacija s investitorom i izvođačem radova te mještanima Borlina za projekt rekonstrukcije DC6.

    Na posljednjoj koordinaciji održanoj u utorak ovog tjedna, izvođač je potvrdio kako će radovi na trenutnom obuhvatu u dogovorenom roku (23.12.2019.) biti završeni do faze nosivog asfalta što bi značilo lakše prometovanje. Slijedi faza radova na raskrižju Žumberačke ulice, za koje je izvođač zatražio rok od 28 kalendarskih dana. Nakon konzultacija sa stručnim službama Grada Karlovca, sasvim je jasno da navedeni potez bude slijedeća faza radova s obzirom da će tako građani moći brže prometovati do samog centra Karlovca. Slijedom toga gradonačelnik Damir Mandić inzistira da rok izvođenja bude kraći odnosno da bude maksimalno 10 kalendarskih dana upravo radi iznimno otežane svakodnevnice građana tog područja.

    Gradonačelnik Damir Mandić i dalje inzistira da se nakon 23. prosinca 2019. tranzitni promet s državnih cesta više ne odvija lokalnim prometnicama upravo radi narušene sigurnosti lokalnog stanovništva, ali i uništavanja prometnica koje nisu predviđene za tu količinu prometa. Jednako tako, gradonačelnik je uputio poziv nadležnom ministru, predsjedniku Uprave Hrvatskih cesta i županu Karlovačke županije na koordinacijski sastanak u utorak, 17. prosinca 2019. u cilju što bržeg normaliziranja stanja i definiranja budućih faza i daljnjih rokova izvođenja radova.

    S obzirom na sve poteškoće i probleme s kojima se suočilo zadnjih 6 mjeseci, a Grad Karlovac je svjestan vrijednosti projekta, ali i dramatično loših uvjeta za život stanovnika na tom području, drži se kako je potrebno uložiti dodatne napore od strane svih dionika u projektu. Grad Karlovac će učiniti sve kako bi se nastale štete, kako na privatnim tako i na javnim površinama, sanirale od strane investitora projekta, a sukladno zakonskim mogućnostima.