Nakon brojnih sastanaka Grad Karlovac i Ceh ugostitelja pronašli najkvalitetnije rješenje

Grad i ugostitelji pronašli zajednički jezik - zatvara se poglavlje problema i upitnika

VIŠE IZ RUBRIKE

  Novom Odlukom o komunalnom redu pronađeno je najkvalitetnije rješenje i za Grad i za ugostitelje. Nakon sastanka s gradonačelnikom Damirom Mandićem, održan je onaj i Ceha ugostitelja koji ističu kako su zadovoljni novim pravilnikom, posebice dijelom koji se odnosi na terase.

  - U suštini smo vrlo zadovoljni. Zaključak sastanka Ceha ugostitelja je da ćemo prihvatit ovu Odluku i da u većini slučajeva nemamo primjedbe, to je više-manje ono što smo i željeli, potvrdio nam je predsjednik Ceha ugostitelja Nino Popović.

  -Po meni je pravilnik odličan, imali smo sugovornika koji nas je saslušao i uvažio naše prijedloge. Ono što je bitno da je pravilnik u skladu s pravilnicima kakvi postoje u ostalim gradovima koji imaju neke svoje zaštićene dijelove, kao što je Tvrđa u Osijeku, istaknuo je ugostitelj Željko Godač.

  Kroz odluke koje su usklađene sa zakonima zatvorit će se poglavlje upitnika i problema, a bitna stavka je i ta da se ugostitelje neće tjerat u troškove.

  -Odbačen je onaj prvobitni prijedlog o unificiranim stolicama jer naše je da smo različiti i da svatko od nas ponudi nešto drugačije i bolje, a ne da imamo stolice kao u studentskoj menzi. Svakome je dozvoljeno da u sklopu pravilnika stvori svoj izgled po vlastitom nahođenju te se zahvaljujem gradonačelniku i stručnim službama Grada koji su si dali truda da pristupe rješenju ovog problema koji se vuče već treću godinu, naglasio je Godač.

  Podsjetimo kako Odluka o komunalnom redu ide na javnu raspravu početkom veljače, a onda zajedno s Odlukom o uređenju terasa trebala bi pred Gradsko vijeće 21. ožujka. (vb)