EU projekti

Grad Duga Resa sanira klizište u zoni naselja Tušmer i šetalištu Tušmer sredstvima Fonda solidarnosti Europske unije

VIŠE IZ RUBRIKE

erozija tla

Uslijed prirodne nepogode koja je zadesila i područje Karlovačke županije, točnije Grad Dugu Resu - nužna je sanacija klizišta, kako bi se izbjegli daljnji učinci erozije tla.

Grad Duga Resa temeljem sklopljenog Ugovora o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za operacije koje se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije provodi operaciju Sanacija erozije tla – klizište u zoni naselja Tušmer i šetalištu Tušmer, referentni broj ugovora FSEU.2022.MINGOR.02.037.

Uslijed prirodne nepogode koja je zadesila i područje Karlovačke županije, točnije Grad Dugu Resu nužna je sanacija klizišta, kako bi se izbjegli daljnji učinci erozije tla.

Projektom se sanira klizište u zoni naselja Tušmer i šetalištu Tušmer gdje je došlo do pojave pukotina paralelno s rubom kolnika koja ukazuje na pojavu procesa klizanja koje zahvaća prometnicu, padinu ispod prometnice prema šetnici i dio šetnice.

Projekt će pridonijeti pozitivnom utjecaju na održivost razvoja lokalne zajednice kroz sanaciju klizišta, kako bi se uspostavilo redovno funkcioniranje, što će biti baza za daljnje aktivnosti kojima će se povećati komunalni standard na razini ujednačavanja komunalnog standarda na području Grada Duge Rese, što izravno pridonosi većoj kvaliteti življenja stanovnika.

Vrijednost projekta je 1.068,61 EUR (8.052.185,00 kn) te je u cijelosti financiran sredstvima Fonda solidarnosti Europske unije.

„Operaciju je sufinancirala Europska unija iz Fonda solidarnosti Europske unije.“