Prvi Karlovački

Gordan Jandroković: “HDZ će sasvim sigurno ponuditi listu koja će pobijediti”

22.03.2019

Politika

Glavni tajnik HDZ-a istaknuo je da je u Karlovačkoj županiji jedna od najsnažnijih organizacija HDZ-a i da će tu biti uvjerljiva pobjeda na Europskim izborima

Večeras je održana 35. sjednica Županijskog odbora HDZ-a Karlovačke županije na kojoj je jedina točka bilo izlaganje glavnog tajnika HDZ-a Gordana Jandrokovića u sklopu priprema za predstojeće Europske izbore. Prije sjednice na prigodnoj konferenciji za novinare govorili su predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Karlovačke županije Damir Jelić i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković. Jelić je istaknuo da je ovo redovni obilazak glavnog tajnika županijskih organizacija.

-Predsjednik Sabora došao je u Karlovac kao glavni tajnik HDZ-a. Ovo je njegov redovan obilazak svih županijskih organizacija, a tako smo i mi došli na red. Jedina točka sjednice je njegovo izlaganje, koje je stavljeno u ukupni kontekst čitavih gibanja u Republici Hrvatskoj s posebnim naglaskom na nadolazeće Europske izbore. Mi smo u Karlovačkoj županiji odlučili da nećemo opterećivati stranku s našim kandidatima i da ćemo podržati ono što je stav predsjedništva, jer očito su mnogi kandidati puno kvalitetniji u ovom trenutku, no što mi imamo. U domeni vanjske politike naprosto nismo jaki, budimo realni, ne treba stvarati klimu da mi guramo neke ljude, a ne želimo ni trošiti ljude koji su budućnost, prije svega par mladih ljudi, malo je prerano za njih, rekao je Jelić.

Gordan Jandroković kazao je da se HDZ priprema za Europske izbore i u sklopu tih priprema je njegov obilazak županijskih organizacija.

-Ovo je šesnaesta županija u koju sam došao kao glavni tajnik. Poznato je da se HDZ priprema za Europske izbore, obilazimo naše županijske organizacije, a ovo je jedna od najsnažnijih organizacija HDZ-a. Uvijek su ovdje dobri rezultati, pa sam uvjeren da će ovi Europski izbori ovdje donijeti uvjerljivu pobjedu HDZ-a, naravno i na nacionalnoj razini. Mi želimo pet mandata, a borit ćemo se da ih bude i više. Lista za Europske izbore jedinstvena je na nacionalnoj razini, ona ima dvanaest kandidatkinja i kandidata. Mi ćemo ponuditi naše najkvalitetnije ljude koji će morati štititi interese Hrvatske u europskom parlamentu. Kao najveća i najorganiziranija stranka, ustvari u ovom trenutku, jedina ozbiljna politička stranka, HDZ će ponuditi sasvim sigurno listu koja će pobijediti, rekao je Jandroković.

Glavni tajnik HDZ-a Jandroković istaknuo je da još ima vremena za sastavljanje liste, jer će se liste predavati najvjerojatnije do 8. ili 9. travnja.

-Očekujemo da će predsjednica raspisati izbore 26. ožujka, liste će trebati predati najvjerojatnije do 8. ili 9. travnja. Dakle, imamo još vremena. Sve naše županijske organizacije predložile su svoje kandidatkinje i kandidate, tako da sada idemo birati one koji su najbolji. HDZ je velika, dobro organizirana stranka, uvijek kada imamo izbore, bilo da su oni lokalni, parlamentarni ili ovi Europski izbori, pa i predsjednički izbori, mi se dobro pripremimo, dobro se organiziramo. Znaju se stranačke obaveze. Naša kampanja bit će pozitivna, mi ćemo se koncentrirati na one teme koje su hrvatskim građanima važne s obzirom na sve što se zbiva u Europskoj uniji. Od nas se očekuje, i od svih koji će biti u Europskom parlamentu, da jako dobro branimo interese Republike Hrvatske. Trebat će dobro procijeniti koje su odluke najbitnije za Hrvatsku. Takve ljude mi imamo, kazao je glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković. (b.o.)

Foto: b.o.