FA Matija Gubec

Godišnji koncerti Ansambla Matija Gubec

VIŠE IZ RUBRIKE

Večeras i za osam dana

Nastupaju sve sekcije Ansambla

Kako bi publici predstavili što su to marljivo radili ove sezone, Folklorni ansambl „Matija Gubec“ održat će dva cjelovečernja koncerta i to večeras i za osam dana, 20. lipnja,  u Gradskom kazalištu Zorin dom. Oba Koncerta počinju u 19.30 sati.

Tijekom svoje dugogodišnje tradicije ansambl se profilirao u gradsko društvo koje njeguje ples, pjesmu i narodne običaje iz cijele Hrvatske, a okuplja mladež, srednjoškolce i studente s karlovačkog područja.

U svojih 88 godina neprekidnog rada postao je istinski čuvar hrvatskog nacionalnog blaga kojeg s ljubavlju prenose na mlade naraštaje. Svoj rad, bogatstvo folklorne baštine, pjesmu i ples prezentiraju, kako kod kuće, tako i na brojnim svjetskim pozornicama na različitim festivalima folklora diljem svijeta. Član su najveće međunarodne organizacije CIOFF® te su kao promotori Grada, Županije i naše domovine bogatstvo hrvatskog folklora predstavljali u više od 30 zemalja diljem svijeta. No, najdraži koncerti su, kako ističu sami članovi, upravo u našem gradu.

-Na ovom koncertu publiku očekuje lijepa folklorna poslastica. Od gotovo 30 koreografija iz cijele Hrvatske, nemoguće je izvesti sve na jednom koncertu. Stoga smo izabrali jedan mali dio našeg bogatog repertoara kojeg svake godine mijenjamo. Nastupaju sve naše sekcije koji broje gotovo 100-njak članova i koje naporno vježbaju mjesecima kako bi izvedba bila savršena. Pripreme za koncerte su naporne i izazovne, ali uigrani smo tim i sve uspijevamo, istaknula je Kristina Medarić, predsjednica Ansambla. Gosti na koncertu bit će UO Lepeza te Učenici tambure Glazbene škole Karlovac.