Drastičan pad prodaje bezalkoholnih pića

Godač: "Gosti su u mojim lokalima apsolutno sigurni"

VIŠE IZ RUBRIKE

Bez panike

Iako je za sada kemijski sastav koji upućuje na to da se radi o sredstvu za čišćenje i odmašćivanje pronađen samo u boci mineralne vode nakon slučaja trovanja u Rijeci, građani su i dalje vrlo oprezni što se tiče konzumacije gaziranih pića.

Željko Godač, vlasnik četiri ugostiteljska objekta u našem gradu otkrio nam je ima li u asortimanu uopće sporne napitke i mogu li gosti u njegovim lokalima biti sigurni.

-U svojim lokalima već dvije godine imam Coca Colu i Coca Colu Zero iz Poljske i iz Mađarske, tako da ću cijelo ovo povlačenje lakše preživjeti nego ostali ugostitelji. Također imam kompletan asortiman Pepsija, 7 UP, Inka, Tonic i asortiman gaziranih voda Jamnice, tako da s te strane nisam pogođen po nijednoj osnovi. Gosti su mi apsolutno sigurni, a jedino što sam preventivno uklonio to je Schweppes, napominje.

Ipak, koliko su gosti u ovih dva, tri dana postali oprezni i izbjegavaju konzumaciju gaziranih pića govori i primjer da je od prosječno 95 gaziranih pića koliko se inače dnevno prodaje u jednom od njegovih kafića, na jučerašnji dan prodalo se tek pet takvih pića, što je drastičan pad.

Vjeruje da će uvoz brzo reagirati i koliko čuje da dobavljači već imaju alternativne pravce iz mađarske Coca Cole, tako da će, kako napominje, "Coca Cole sigurno biti, samo možda u nekom razdoblju iz nekih drugih zemalja".