Za prijemni ispit za upis u Glazbenu školu prijavljeno je 42 djece sa šireg područja Slunja

Glazbena škola Karlovac otvara područni odjel u Slunju

VIŠE IZ RUBRIKE

  Harmonika, violina, gitara, klavir, udaraljke – sve te instrumente uskoro će moći učiti svirati osnovnoškolci s područja Slunja, Cetingrada i Rakovice, a pritom neće morati putovati u Karlovac.

  Naime, Glazbena škola Karlovac, iduće pedagoške godine otvara područni odjel u Slunju. Rezultat je to odlične suradnje i zajedničkog rada Karlovačke županije, inače osnivača Glazbene škole Karlovac, grada Slunja, Pučkog otvorenog učilišta Slunj, Glazbene škole Karlovac i Osnovne škole Slunj, objavila je Karlovačka županija.

  Za prijemni ispit za upis u Glazbenu školu prijavljeno je 42 djece sa šireg područja Slunja. Županija će kupiti klavir i sufinancirati materijalne troškove, a nastavnici će putovati iz karlovačke Glazbene škole. Inače, Glazbena školu Karlovac već ima svoj područni odjel u Ozlju, a širenje i na slunjsko područje u Gradu Slunju su jedva dočekali.

  -Otvaranje područnog odjela Glazbene škole, osim odgojno obrazovnog karaktera, građanima Slunja daje dodatni kvalitetan kulturni sadržaj koji gradu Slunju nedostaje. Slunj svoju budućnost gradi na turističkim sadržajima, pa su zanimanja u kulturnom turizmu itekako dobrodošla i dobar su temelj za razvijanje raznih kulturnih događanja upravo u smjeru kulturnog turizma i razvoja toga kraja, naglasila je na konferenciji za novinare gradonačelnica Slunja Mirjana Puškarić.

  Grad Slunj je, kaže gradonačelnica, spreman nastavnicima koji će raditi u Područnom odjelu Slunj ponuditi na korištenje gradske stanove, ukoliko se žele preseliti u Slunj i tamo zasnovati obitelj. Sve to, kako bi poboljšala loša demografska slika toga kraja.

  U tom smjeru idu i mnoge demografske mjere Karlovačke županije. Otvaranje područnog odjela Glazbene škole još je jedna u nizu tih mjera, koja bi trebala imati pozitivan društveno-ekonomski te demografski učinak za razvoj ovog kraja Karlovačke županije, poručila je zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar.

  -Ovo je način da obogatimo kulturni život u gradu Slunju, ali i način na koji želimo osigurati da u svakom kutnu naše županije ljudi imaju jednake uvjete, jednak pristup zdravstvenim uslugama, obrazovnim i kulturnim. Svaki dan radimo na tome, ovo je samo još jedan korak, rekla je zamjenica županice.

  Uz zamjenicu županice i gradonačelnicu Slunja, na predstavljanu su sudjelovali i ravnateljica Glazbene škole Karlovac Snježana Mrljak i ravnatelj OŠ Slunj Tome Cvitković. 

  U Slunju postoji interes i za upis u Malu glazbenu školu. Očekuje se da će na jesen tu biti upisano 20-ak djece starije vrtićke dobi sa šireg područja grada Slunja.

  Izvor: Karlovačka županija, foto: FB KAZUP