Gimnastički klub "Sokol" organizirao je danas u prepunom Sokolskom domu svečanu Gimnastičku akademiju

Gimnastičkom akademijom obilježili kraj uspješne godine

VIŠE IZ RUBRIKE

    Gimnastički klub "Sokol" organizirao je danas u prepunom Sokolskom domu svečanu Gimnastičku akademiju, koja je bila tradicionalni prikaz rada u protekloj godini. Sve selekcije kluba predstavile su se brojnim gledateljima, vježbe su izveli vrtićanci, djevojčice i dječaci, kadetkinje i kadeti, juniorke i juniori te seniorke i seniori. Na kraju akademije predsjednik kluba Ivan Janković uručio je nagrade i priznanja najuspješnijima u 2019. godini. Janković je istaknuo da je 2019. godina bila vrlo uspješna za klub.

    -Kao i svake godine organizirali smo našu tradicionalnu akademiju, kada imate skoro 135 godina, onda je svaki događaj tradicionalan i epohalnih razmjera. I ova akademija bila je prezentacija jednog uspješnog rada i jedne uspješne gimnastičke godine, kazao je predsjednik Ivan Janković.

    Za ostvarene rezultate nagrađeni su kod kadeta Jeronim Hajsan, Filip Štedul, Fran Šančić i Patrik Rajković, kod juniora Matija Tek i kod seniorki najbolja karlovačka gimnastičarka Petra Furač. U 2019. godini Furač je osvojila na državnom prvenstvu prvo mjesto u višeboju i na gredi, te brončane medalje na preskoku i parteru. Na natjecanjima Svjetskog kupa osvojila je jedno šesto i jedno osmo mjesto. Za trenerski rad i doprinos klubu nagrađen je trener Zvonimir Conjar. Za rad i doprinos klubu nagrađeni su Lara Belokleić i Željko Šančić. Gimnastički klub "Sokol" obilježit će 2020. godine 135 godina djelovanja. (b.o.)

    Foto: b.o.