Inicijative mladih za ljudska prava

"Gdje si bio/la 2023.?" 

VIŠE IZ RUBRIKE

Škola tranzicijske pravde

Namijenjena je osobama od 18 do 30 godina starosti. Sve troškove smještaja, prijevoza i obroka pokriva organizator, a rok za prijavu do 24. ovog mjeseca

U prosincu se organizira edukativno-aktivistička škola  namijenjena mladim ljudima iz Karlovca i okolice. Organizira ju nevladina organizacija - Inicijativa mladih za ljudska prava, a nosi naziv "Gdje si bio/la 2023.?"

Održat će se od 13.-15. prosinca u Karlovcu. Namijenjena je osobama od 18 do 30 godina starosti. Sve troškove smještaja, prijevoza i obroka pokriva organizator, a rok za prijavu do 24. ovog mjeseca.

Čuo si/la za suočavanje s prošlošću, ali nije ti baš najjasnije što taj pojam podrazumijeva? Želiš znati više o utvrđenim činjenicama koje se odnose na rat u Hrvatskoj (1991.-1995.)? Misliš da nema razlike između prošlosti i povijesti? Ne znaš kako grafiti, murali i ostale vrste ulične umjetnosti mogu pričati o ratu?

Tijekom tri dana programa sudionici će imati priliku upoznati se s osnovnim pojmovima tranzicijske pravde, produbiti znanja o ratovima 1990-ih i njihovom naslijeđu, saznati na koji način se o njima poučava u školama, dobiti uvid u iskustva Udruge post/konfliktnih društava u izgradnji pomirenja i mira, upoznati se i razmjenjivati mišljenja s drugim zainteresiranim mladim ljudima te otkriti koja je uloga mladih u procesima suočavanja s prošlošću, odnosno kako pojedinac može doprinijeti izgradnji boljeg društva.

Prijava je on line, na web stranici ili društvenim mrežama Inicijative mladih za ljudska prava.