NAPOMENA: Zbog vrlo loše vremenske prognoze odgađa se pripremanje jela od divljači planirano za 01. travnja 2022. godine na otvorenom, u dvorištu Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac. Učenici će svoje umijeće u pripremanju jela od divljači pokazati u petak, 8. travnja 2022. godine od 10 do 12 sati.
Gastronomski specijaliteti u Trgovačko-ugostiteljskoj školi
VIŠE IZ RUBRIKE
Trgovačko-ugostiteljska škola nastavlja s promocijom karlovačke gastronomije, kroz prepoznatljive pivske i riblje specijalitete. Svaki drugi petak na jelovniku će biti neka delicija napravljena namirnicama lokalnih OPG-ova.
-Namjeravamo svaki drugi petak organizirati tematska gastro događanja na kojima ćemo koristiti namirnice lokalnih proizvođača. Ako vremenske prilike dopuste, počeli bismo već u petak, tada namjeravamo pripremiti jela od divljači. Dva tjedna kasnije, a na Veliki petak planiramo pripremati fišpaprikaš i druga riblja jela. Zatim su nakon naredna dva tjedna na redu fileki. U svibnju pripremamo deserte i koktele od jagoda, a na za kraj pripremamo razne vrste rižota, rekao je ravnatelj škole Damir Pleša.
Uz ponudu lokalnih specijaliteta, posjetitelji će moći uživati u vinima karlovačkog kraja, rekao je Pleša i dodao:
-Tako zaokružujemo priču sljubljivanja hrane i pića. Sve to radit će naši učenici koji su tim petcima na nastavi, pod vodstvom svojih strukovnih profesora i suradnika. Učenici na taj način prezentiraju svoj rad, a mi promoviramo zanimanja - kuhara, konobara i slastičara.
Raspored Gastro proljeća u TUŠ-u možete pogledati na poveznici.