Prvi Karlovački

Gacka i Tesla – staze Hrvatskog Festivala Hodanja

22.08.2019

Mozaik

Pripreme za Hrvatski Festival Hodanja u punom su jeku, a prijave stižu iz svih dijelova Hrvatske te iz inozemstva

Početkom rujna u Lici će se održati jedinstvena masovna sportsko-rekreativna manifestacija Hrvatski Festival Hodanja koja će ove godine okupiti brojne sudionike iz cijele Hrvatske ali i inozemstva. U gradovima domaćinima Gospiću i Otočcu predstavljene su staze imena Tesla i Gacka – šest ruta različitog intenziteta koje objedinjuju prirodne i kulturne ljepote Like.

Sedmog rujna u Gospiću sudionici će „odšetati“ tri staze dužine 10+, 20+ i 30+ kilometara simbolično nazvane Tesla. Nakon toga, osmog rujna, manifestacija se seli u Otočac na staze imena Gacka dužine 10+, 20+ i 30+ kilometara.

Brojne prijave svjedoče o još jednoj uspješnoj godini Festivala, a svi sudionici dobit će i svoju jedinstvenu putovnicu kao priznanje sudjelovanja.

Ovo sportsko događanje jedinstveno je u Hrvatskoj te je zbog dobrih prošlogodišnjih rezultata već nakon prve godine prepoznato na svjetskoj razini. Naime u svibnju Festival Hodanja je započeo proces učlanjivanja u svjetski savez hodanja (IML) te ima status kandidata. Najbolji je to dokaz da i Hrvatska prati svjetske trendove, a konačni cilj je kao i slična događanja u svijetu koja se održavaju već dugi niz godina, okupiti i po nekoliko desetina tisuća hodača.

Prijave traju do 30. kolovoza 2019. a uz kotizaciju dolazi i prijevoz između dva grada.

Festival se održava u organizaciji Hrvatskog Saveza Hodanja i suorganizaciji Turističke zajednice Ličko-senjske županije i Lika travel d.o.o

Više informacija na službenoj web stranici manifestacije.