"Smatram da je glazba sjajan lijek protiv dosade, a osobito tijekom ove izolacije."

Gabriel dane ispunjava glazbom, na pomolu i novi autorski radovi

VIŠE IZ RUBRIKE

  Proteklih tjedana svatko od nas slobodno vrijeme provodi na svoj način, no svi ga provodimo u skladu s novim mjerama potaknutim epidemijom koronavirusa, odnosno od kuće. Neki se bave kuhanjem, neki tjelovježbom, a neki dane krate glazbom.

  Jedan od njih je i Karlovčanin Gabriel Janković, kojeg je javnost kao glazbenika upoznala prije 10 mjeseci kada je objavio svoj prvi autorski singl „Little Sign“. Vidjevši njegov angažman na mrežnim stranicama, odlučili smo porazgovarati s njim i saznati što zanimljivoga radi.

  - Ovih dana posvetio sam se ponajviše glazbi jer smatram da je upravo glazba sjajan lijek protiv dosade, a osobito tijekom ove izolacije.

  Osim što usavršava svoje glasovne i vještine sviranja na obradama, poput nedavno objavljene „When the party's over" koju u originalu izvodi Billie Eilish, Janković piše i svježi autorski materijal.

  - Pomalo sam zapravo inspiriran cjelokupnom situacijom pa radim i na novim pjesmama. Ovo je idealan trenutak da se tomu posvetim, trudim se što bolje iskoristiti svo vrijeme.

  No, kako kaže, ni redovan posao nije stao. Ekipa Izvan fokusa i dalje je u punom pogonu, doduše u nešto drugačijem formatu.

  - Svi smo aktivni, radimo naporno od doma. Pokušavamo se svaki dan što više čuti, družiti se preko društvenih mreža da ne izgubimo taj socijalni kontakt.

  Upitan što misli kako će se trenutna situacija odvijati, Gabriel odgovara optimistično i ohrabrujuće.

  - Nadam se da će to sve što prije proći. Moramo biti jaki, moramo samo još malo izdržati. Ljudi, ostanite doma, bavite se sobom i nemojte zaboraviti da je ovo samo prolazno vrijeme i da je samo pitanje vremena kad ćemo se vratiti u normalu.

  A dok se stvari zaista ne povrate u svoj uobičajeni tok, popratite rad ovog perspektivnog mladića putem društvenih mreža. (ls)