Prvi Karlovački

Furdek Hajdin: Naš predizborni program postao je program rada u Karlovačkoj županiji

Autor: Anamarija Radočaj

09.06.2021

Županija

Županica Martina Furdek Hajdin najavila je danas nastavak rada istim tempom s ostvarenjem cilja ravnomjerenog razvoja županije koji će omogućiti demografski oporavak i stabilitet središnjeg dijela Hrvatske. Izdvojila je 18 projekata u gospodarstvu, društveno-socijalnom programu, odgoju i obrazovanju, zdravstvenoj skrbi, infrastrukturi i okolišu te dijelu sigurne i pametne županije koje planiraju realizirati.

-Naš predizborni program postao je program rada u Karlovačkoj županiji i to je nastavak svega što smo započeli. Planiramo ih dovršiti u narednom razdoblju. Njega možemo osigurati sa savjesnom i snažnom Vladom RH koja je odgovorila na sve izazove ovih vremena. I u našoj županiji se povećao broj zaposlenih i brojimo više ljudi koji rade, nego oni koji su u mirovini pa smo konačno došli do indeksa koji obećava da društvo stvara, a ne troši. Svi težimo sigurnom i bolje plaćenom radnom mjestu i uvjeti za formiranje doma da nam djeca odrastaju u sigurnim i poticajnim uvjetima, kazala je županica.

Predsjednica HDZ-a Karlovačke županije Nada Murganić naglasila je važnost žena u kreiranju političkog života.

-Nije se radilo o predizbornom obećanju već o realnim projektima koji su u začetku. Ovi su izbori pokazali da je HDZ u Karlovačkoj županiji vodeća stranka.  Posebno smo zadovoljni rezultatima jer smo gotovo svagdje išli samostalno s jedinim koalicijskim partnerom HSLS-om. Ovi su izbori prepoznatljivi i drugačiji zbog učešća žena na listama i dužnosničkim pozicijama. Ne mogu kriti zadovoljstvo s obzirom na to da sam u svom političkom rad. Bila okrenuta prema žena zalažući se za prepoznatljivost i značaj žene u pol životu. HDZ je percipirana kao konzervativnija stranka i percipiralo se da je uloga žene kroz društveni i humanitarni rad, no trendovi se mijenjaju, promjene su značajne. Imamo kvalitetne žene koje mogu obnašati sve dužnosti. Sve naše liste imale su 40postotnu kvotu i zalagat ćemo se da sve sredine i liste imaju tu zakonsku obaveznu kvotu. Važno je i da se o ovome govori, da to bude poticaj da se sposobne, mlade, ambiciozne  žene upute u političke vode jer su one u političkom životu itekako potrebne radi ravnoteže i posebnosti koje su svome radu pokazuju, kazala je Murganić.

Načelnik Generalskog Stola Alen Halar istaknuo je kako su sve općine opravdale svoje postojanje.

-Mi osluškujemo potrebe mještana i najbolje znamo i pokušavamo ostvariti uvjete za ostanak ljudi. Ulagat ćemo u komunalnu infrastrukturu, turističku, socijalnu i moramo se bazirati na naše najmlađe. Kako bi sve lakše realizirali bitna je suradnja sa Županijom i Vladom. Karlovačka županija je dobar primjer suradnje gradonačelnika i načelnika, Županije i Vlade. Cilj nam je da standard bude što veći, a to ćemo postići suradnjom svih nas, kazao je Halar.

Dodajmo ovome da će se konstituirajuća sjednica Županijske skupštine održati 18. lipnja.