Predstavljanje knjige "STELLA AUREA - Priče o Frankopanima"

Frankopanski dan u kaštelu Dubovac - Jedan dan budi kao Frankopan

VIŠE IZ RUBRIKE

Tradicija

Posebnost ovogodišnjeg Frankopanskog dana bit će kostimirani kneževski bal u organizaciji KUD "Frankopan" iz Severina na Kupi

Predstavljanje knjige "STELLA AUREA - Priče o Frankopanima" uz sudjelovanje kneginje i kneza, pisara, frankopanske garde i brojnih kostimiranih uzvanika bit će održano u subotu, 23. rujna od 17 sati u kaštelu Dubovac u Karlovcu uz melodije veselog trubadura i izbor najsretnije kneginje.

Kao i prošle godine gosti će kušati frankopanski kruh kojega će blagosloviti i lomiti osobno kneginja Ana Katarina i knez Petar, te ga imati priliku zaliti mirisnim frankopanskim pivom kneginje Beatrice iz kaštela Dubovac.

Na frankopanskoj trpezi bit će još ponuđeni kozji sirevi kneza Bartola II. iz Modruša, maslinovo ulje kneginje Marije Katarine iz kaštela Krk, med kneginje Apolonije i medni ocat kneza Krste Frankopana iz kaštela Novigrad na Dobri.

Posebnost ovogodišnjeg Frankopanskog dana bit će kostimirani kneževski bal u organizaciji KUD "Frankopan" iz Severina na Kupi.

Velika hvala glavnom pokrovitelju ovogodišnjeg događanja karlovačkoj županici Martini Furdek Hajdin, Muzejima Grada Karlovca, Turističkoj zajednici Karlovačke županije i Turističkoj zajednici Grada Karlovca.

Ovaj događaj organiziraju Književni krug Karlovac, Družba čuvara baštine FRANKOPANI i Društvo za promicanje kulture KVAKA.