FOTO GALERIJA: Na gradilištu turanjske obilaznice

VIŠE IZ RUBRIKE

    Svi koji putuju državnom cestom D1, na dionici od Mostanja do Vukmanićkog Cerovca i obrnuto trebaju se dobro „naoružati“ strpljenjem u što smo se uvjerili danas. Gužve i zastoji počinju kod gradilišta rotora Logorište. Od Muzeja Domovinskog rata prema Slunjskim brdima, nakon polaganja vodovodnih i kanalizacijskih cijevi, grade se nogostupi s obje strane kolnika pa se vozi usporeno, a po silasku sa Slunjskih brda treba biti oprezan jer neposredno uz cestu D1 gradi se priključni dio obilaznice Turnja.

    Naime, u tijeku je izgradnja dijela ceste iza kafića „Kristina“, a prošli smo i trasom do Sajavca, gdje traju radovi na vijaduktu dugom 146 metara. Radi se i na putnom prijelazu Jelaši, a kako smo mogli vidjeti prijelaz, nešto duži od sto metara, je spojen. Došli smo i do putnog prijelaza Slunjska brda, gdje je jedino mjesto gdje trasa obilaznice još nije probijena.

    Ovaj značajni projekt za Karlovac, posebice za stanovnike Turnja započet je u srpnju 2020. godine, a kao što je poznato rok za završetak radova je do kraja ove godine, odnosno produžen je. Obilaznica je duga oko 6,2 kilometra, vrijednost je oko 150 milijuna kuna bez PDV-a, a Hrvatske ceste financiraju cjelokupni iznos. Izvođač radova je GIP Pionir iz Zagreba.

    Foto: Dinko Neskusil