Prvi Karlovački

[FOTO GALERIJA] Karlovački maturanti s velikim osmijesima prošli ulicama grada

Autor: Marta Marinović

25.05.2021

Karlovac

Maturijada je jedan od najveselijih dana u životu maturanta, na jedan dan zaborave na sve brige koje ih očekuju oko polaganja državne mature, upisa na željene fakultete ili pronalaženja prvoga zaposlenja. Iako je ove godine maturijada organizirana uz određene epidemiološke mjere, maturanti nisu skidali osmijeh s lica. Njihovom je srednjoškolskom razdoblju došao kraj, a sada okreću novo poglavlje života. Ove je godine na maturijadi u Karlovcu sudjelovalo 846 karlovačkih i dugoreških maturanta.

Ekipa Prvog karlovačkog popričala je s maturantima o ovom velikom danu, a neki su nam otkrili svoje planove za budućnost.

-Ove godine nam je maturijada jako važna jer nam nije uskraćena. Naime, zbog pandemije nismo išli na maturalac, a nismo se baš družili ni u razredu jer je dio nastave bio online. Upravo si zbog toga svi jako nedostajemo i ovaj dan nam je poseban. Teško nam pada današnji rastanak. Imam planove za budućnost, želim upisati fakultet, a vjerujem kako će mi biti teško pripremati maturu i prijemne ispite jer smo tijekom online nastave dobar dio toga izgubili. Mislim da nam je to ujedno i pravi izazov, sada je naše vrijeme kada moramo dokazati da možemo prijeći preko svega što nam se nađe na putu, rekla nam je Marina.

-Današnji rastanak od prijatelja i srednje škole bit će posebno emotivan, ali nadam se da našem druženju tu nije kraj jer mi je doista bilo lijepo. Svim maturantima želim da se danas dobro zabave i uspjeh na maturi, istaknula je Ana.

Nadam se da će norijada biti luda i nezaboravna. Težak mi je rastanak od školskih prijatelja, voljela bih da se nastavimo družiti i nakon srednje škole. Planiram upisati fakultet i nadam se što boljem uspjehu na maturi, rekla je Josipa.

Svim maturantima želimo puno uspjeha na ispitima državne mature!

FOTO: D. Neskusil