Prvi Karlovački

Folkloraši iz Kolumbije, Mađarske, SAD-a i Brazila na prijemu kod gradonačelnika i županice

Autor: Marta Marinović

06.07.2022

Kultura

Sudionici Međunarodnog festivala folklora danas su bili na prijemu kod gradonačelnika Damira Mandića i županice Martine Furdek Hajdin.

-Donijeli ste nam život i kulturu svojih naroda, a Karlovčani to vole i cijene što svojim dolaskom na koncerte i pokazuju, rekao je jedan od organizatora i predsjednik Festivala i predsjednik FA „Matija Gubec“ Željko Štajcer.

Dobrodošlicu folklorašima iz Kolumbije, Mađarske i Brazila, SAD-a poželio je gradonačelnik Damir Madnić.

-Ima puno međunarodnih festivala, ali se mi u Karlovcu možemo pohvaliti kako imamo međukontinentalni festival, dodao je Mandić.

U ime Karlovačke županije sudionike ove vrijedne kulturne manifestacije pozdravila je župana Martina Furdek Hajdin, zaželjevši im pritom ugodan boravak u Karlovačkoj županiji.

-Festival nam omogućuje da upoznamo druge narode, njihov jezik, glazbu i običaje. Danas imamo priliku upoznati i okuse. Svako novo upoznavanje različitosti čini nas boljim i tolerantnijim ljudima.

Predstavnici zemalja sudionica obratili su se prigodnim riječima, a na kraju prijema uručeni su im pokloni, kao podsjetnici na boravak u Karlovcu i Karlovačkoj županiji.