Prvi Karlovački

Folkloraši će danas zaplesati u Ozlju

Autor: Ivica Pilaković

05.07.2022

Mozaik

Drugi je dan 23. MFF-a Karlovac iza nas. Dok se veći dio grupa odmarao, ispred Gradskog kazališta Zorin dom plesale su grupe: Idaho Express iz SAD-a te Jawor iz Poljske. Unatoč nesnosnoj sparini odradili su fantastičane nastupe pred najvjernijom karlovačkom publikom.

Grupi iz Poljske ovo je ujedno bio i posljednji plesni nastup u Karlovcu pa su svoj program produžili ne bi li pokazali što više tradicijske kulture svoje zemlje, ali se istovremeno odužili i organizatorima za, kako su naglasili, izuzetan festival. Za Međunarodni festival folklora, naime, imaju samo riječi hvale – od publike i gostoprimstva do tehničkih uvjeta na nastupima.

Poljaci su, podsjetimo, u Karlovac stigli kao zamjenska grupa i samo na četiri dana. Tako će njihov ples imati priliku vidjeti još samo oni koji danas posjete koncert na Gradskom kupalištu u Ozlju od 20:30 sati. U srijedu Poljaci odlaze kući. Iako ih neće biti na Okusima svijeta kod Glazbenog paviljona, njihova autohtona jela posjetitelji Karlovca imat će ipak priliku kušati.

Sve grupe danas nastupaju u Ozlju na kupalištu dok će u Karlovcu ispred Zorin doma od 19 sati na pozornicu grupe iz Mađarske i Kolumbije.