Prvi Karlovački

Filmski EU tjedan završava njemačkim filmom večeras u Plaškom

Autor: Marta Marinović

31.05.2021

Kultura

Kinoklub Karlovac i ove godine provodi ciklus projekcija europskih filmskih naslova Filmski EU tjedan, kojemu je cilj promovirati europsku kinematografiju. Prva projekcija održana je na sami Dan Europe u Karlovcu, kada su Karlovčani imali priliku pogledati ovogodišnjeg danskog dobitnika nagrade Oscar za najbolji strani film “Još jedna runda”.

Proteklog tjedna, naslanjajući se na Europski tjedan mladih, održan je nastavak programa. U prošli je petak, na Maloj sceni Hrvatskog doma u Karlovcu održano predstavljanje Ivane Šulentić ispred Europe Direct Karlovca o prilikama za mlade u EU uz projekciju odabranih naslova mladih autora koji su ostvarili uspjeh na karlovačkom Four River Film Festivalu. Nakon toga održana je i projekcija obiteljskog nizozemskog filma “Moja žirafa” u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca u Ozlju. U subotu je u Domu kulture u Kinu Vojnić prikazan igrani film “Mia i bijeli lav”, nastao u francuskoj produkciji.

Večeras Filmski EU tjedan završava projekcijom filma “Rocca mijenja svijet” u 19:30 h u prostoru KINO.hr Plaški. Radi se o njemačkom, zabavnom i inspirativnom igranom filmu za cijelu obitelj koji prati zgode i nezgode jedanaestogodišnje neobične i hrabre djevojke čija zarazna energija i pozitivnost rješava sve probleme i pokazuje da i djeca mogu promijeniti svijet.

-Sve projekcije su besplatne, a navedena događanja u sklopu Filmskog EU tjedna organizirao je Kinoklub Karlovac u suradnji s Gradskim kazalištem Zorin dom, Zaklade “Kultura nova”, Grada Karlovca, Općine Vojnić, Općine Plaški, Saveza udruga KAoperativa, Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Belostenca u Ozlju i Europe Direct Karlovca, a uz sufinanciranje Hrvatskog audiovizualnog centra. Organizatori ovim putem zahvaljuju i svim gledateljima što su posjetili događanja, kao i svima koji su pomogli u organizaciji i promociji istih, ističu iz Kinokluba Karlovac.