Prvi Karlovački

Feručo Lazarić dobitnik je prestižne nagrade “Najveći planinarski pothvat u 2020.godini”

Autor: Branko Obradović

16.01.2021

Mozaik

Veliko priznanje za člana Planinarskog društva "Karlovac" i CEIK-a "Braća Seljan"

Član Planinarskog društva “Karlovac” i CEIK-a “Braća Seljan” slijepi planinar Feručo Lazarić dobitnik je prestižne nagrade “Najveći planinarski pothvat u 2020.godini” koju dodjeljuje Hrvatski planinarski savez. Priznanje mu je dodijeljeno za obilazak Planinarskog puta Via Adriatica, koji započinje na Prevlaci, a završava u Istri i dugačak je 1.100 km. Pothvat je trajao preko dva mjeseca pod vrlo surovim uvjetima, hladnoća, kiše, Velebit i drugo.

-Veliko je to priznanje za Feruča, jer sama činjenica da je naš planinar osvojio u konkurenciji svih planinara članova Hrvatskog planinarskog saveza, alpinista, penjača, speleologa i ostalih. Inače, da napomenem da je HPS i član Hrvatskog olimpijskog odbora, istaknuo je s ponosom predsjednik Planinarskog društva “Karlovac” i CEIK-a “Braća Seljan” Mladen Kuka.

Dio priprema za projekt Via Adriatica Feručo Lazarić odradio je sa svojim prijateljima Mladenom Kukom i Stipom Božićem. No, za Feruča nema odmora i narednih dana sprema se s Kukom obići sve popularniju Stepinčevu stazu, koja započinje u Krašiću, a završava u Loviću Prekriškom, a trasirao ju je Kuka u suradnji s Turističkom zajednicom općine Krašić i Planinarskim društvom “Karlovac”. Tom prilikom Feruču Lazariću bit će uručeno i posebno priznanje Planinarskog saveza grada Karlovca.