Ove godine tradicionalni ozaljski maskenbal i potapanje pusta u selu Trg spojeni su u jednu cjelovitu manifestaciju

Fašnička groznica - krenule prijave za 23. Maskenbal Grada Ozlja

VIŠE IZ RUBRIKE

  Kao i prijašnjih godina, vesela maskirana povorka krenut će od prostorija Turističke zajednice Ozalj, popularne „Humićke“, preko trga do pozornice na kojoj je i ove godine organiziran zabavni program. Uz nastupe dječjih skupina, nastupiti će i odrasli – Ozaljski fašuširi, Vrhovačke grinte, Vivodinske mačkare, Crveni križ Ozalj i drugi. Ovogodišnji meštri ceremonije su Nikola Čulig – Frenky iz Vrhovca i radijski voditelj Damir Dado Valent, koji će dijeliti nagrade i zabaviti sve okupljene.

  Od ove godine tradicionalni ozaljski maskenbal i potapanje pusta u selu Trg spojeni su u jednu cjelovitu manifestaciju. Pusta će se suditi (tradicijski se nevaljalcima uvijek sudilo u gradu/Starom gradu Ozlju) na mučilima i s pozornice otpraviti u selo Trg, na izvršenje kazne odnosno potapanje. Na pusta i u njegov trbuh djeca i odrasli će moći ubaciti papiriće ili cedulje, sa svim lošim iz prošle godine, što žele da nestane. Za uvodni program, besplatne porcije graha, kuhano vino i čaj zaslužni su članovi UDVDR – Zrinski i Frankopani Ozalj, a besplatne krafne osigurava Grad Ozalj. Tradicionalno, na maskenbalu će se na štandovima predstaviti i lokalni proizvođači hrane.

  Svi zainteresirani za sudjelovanje u veseloj povorci pod maskama, mogu se prijaviti do 21. veljače 2020. slanjem podataka, koji uključuju broj sudionika, naziv skupine i kontakt, na adresu pou.ozalj@gmail.com. Za one koji zakasne, to će biti moguće i na mobitel 095/910-3807, do 13 sati u nedjelju 23. veljače 2020.

  Sve prijavljene skupine ocjenjivat će stručni žiri, koji će odlučiti i o raspodjeli vrijednih i zanimljivih nagrada. Ove godine to su Eva Zadro, glavna urednica Trend radija, Leo Staković, meštar Karlovačkog karnevala i Stjepan Bezjak, ravnatelj Zavičajnog muzeja Ozalj. Nagrade su:

  • 1. nagrada – jednodnevni izlet, u dogovoru s organizatorom
  • 2. nagrada – večera u Pizzeriji Lav u Ozlju
  • 3. nagrada – poklon paket organizatora

  Pozivamo sve zainteresirane izlagače, obrte i OPG-ove za predstavljanje svojih proizvoda na maskenbalu da se najkasnije do 20.veljače prijave na ozaljgrad@gmail.com.

  Organizator 23.Maskenbala je Grad Ozalj, a partneri su: POU Katarina Zrinska - Ozalj, UDVDR – ogranak Zrinski i Frankopan Ozalj i KUD Ključ „Trg“. Tradicionalni, 23. ozaljski maskenbal, održat će se na Trgu braće Radić u Ozlju u nedjelju, 23.veljače, s početkom od 15 sati.