FA Ivan Mažuranić Karlovac vratio s se gostovanja u Turskoj

VIŠE IZ RUBRIKE

    Folklorni ansambl Ivan Mažuranić prošli je tjedan priveo kraju svoje sedmodnevno gostovanje na 16. Festivalu balkanskih narodnih plesova i kulture u Turskoj. Tijekom cijelog tjedna imali su priliku predstavljati ljepotu hrvatskog folklora i kulture diljem turske provincije Izmir. Uz 11 drugih društava s područja Europe uživali su u turskom gostoprimstvu te međusobnim druženjima.

    Svakog dana Festivala, pred zainteresiranom publikom, predstavljali su boje Hrvatske pjesmama i plesovima vrsnih hrvatskih koreografa i etnomuzikologa. Sa samo 25 članova, predstavili su se pjesmama i plesovima Moslavine, Pokuplja, podravinskih (nije tipfeler) Hrvata iz Mađarske  te Bunjevačkim plesovima. Za sami rastanak, članovi Ansambla imali su prilike upoznati te cijelu večer družiti se s gradonačelnikom grada Izmira, dužnosnicima grada te organizatorima i pokroviteljima Festivala.

    Naši su folkloraši odmah nakon povratka nastavili s nastupima. Gostovali su na koncertu KUD-a Magdalena Donja Kupčina gdje su domaćini proslavili 10 godina rada te su zajedno s KUD-om Sv. Mihovil Nikšić obilježili dan sv. Mihovila.