Prvi Karlovački

Europski dan bez automobila u Karlovcu obilježit će se u Vrbanićevom perivoju i Marmontovoj aleji

Autor: Renata Benković

21.09.2022

Karlovac

Javna ustanova Natura Viva za upravljanje zaštićenim djelovima prirode na području Karlovačke županije uključila se u ovogodišnje obilježavanje Europskog dana bez automobila. Tim povodom organiziraju dva događaja, jedan u Vrbanićevom perivoju, a drugi u Marmontovoj aleji.

Šetnja spomenikom parkovne arhitekture, Vrbenićev perivoj, počinje u 10 sati, tijekom koje će djeltnici Ustanove uz poučnu šetnju predstaviti rezultate entomološkog istraživanja perivoja.

Zatim će u popodnevnim satima na Dubovcu, na još jednom zaštićenom lokalitetu našeg grada, Marmontovoj aleji zainteresiranim posjetiteljima predstaviti njezine zanimljivosti. Početak je u 18 sati, a okupljalište je na parkiralištu kod trgovine Fero term.

Nakon 45-minutne šetnje, u prostorijama Gradske četvrti Dubovac na adresi Dubovac 17 djelatnici Natura Vive održat će stručno predavanje na temu Marmontove aleje. Početak je u 19 sati, a očekivano trajanje predavanja je sat vremena.

Podsjećamo, Europski dan bez automobila, obilježava se u okviru Europskog tjedna mobilnosti, koji traje od 16. do 22. rujna, ove godine s temom „Bolja povezanost“ i sloganom „Kombiniraj i kreći se“.