Prvi Karlovački

Europska kampanja Time to Move u Karlovcu

21.10.2019

Mozaik

U srijedu, 23. listopada od 13 sati do 14 sati i 30 minuta na Trgu Matije Gupca

Udruga Carpe Diem i ove se godine uključila u veliku europsku kampanju Time to Move čiji je cilj poticati mobilnost mladih. Tim povodom ćemo u srijedu, 23. listopada od 13.00 do 14.30 sati na Trgu Matije Gupca u Karlovcu (kod autobusne stanice) postaviti info štand gdje ćemo mlade informirati o mogućnostima međunarodne mobilnosti te im dijeliti razne informativne i promotivne materijale. U događanje će biti uključeni i volonteri  udruge Carpe Diem iz Francuske koji volontiraju kroz program Europske snage solidarnosti. Oni će mladima direktno predstaviti svoje iskustvo volontiranja kroz ovaj program.

Zahvaljujući udruzi Carpe Diem ove godine se kampanja već šestu godinu zaredom održava u Karlovcu, a obilježava se u više od 20 gradova u Hrvatskoj. Svrha kampanje je poticati mlade na mobilnost, odnosno informirati ih o mogućnostima volontiranja, stažiranja, studiranja i putovanja po Europi. Kampanju organizira Eurodesk, informacijska mreža Europske komisije koja mladima pruža informacije o mogućnostima mobilnosti, europskim programima i natječajima te ih potiče da postanu aktivni europski građani. U Hrvatskoj Eurodeskov centar djeluje u okviru Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Svake godine kampanju prati i nagradni natječaj. Ove godine potrebno je dizajnirati majicu koja je povezana s temom kampanje. Natječaj je otvoren do 31. listopada, a autore najboljih radova očekuju vrijedne nagrade.

Dodatne informacije o kampanji, događanjima i nagradnom natječaju nalaze se na internetskoj stranici timetomove.eurodesk.eu/hr.