DugaResaFest 2023.

Euforična ''Euforija'' - još jedan sjajan glazbeni show održan u Dugoj Resi

VIŠE IZ RUBRIKE

Iznad očekivanja!

Gošća večeri bila je Zsa Zsa

DugaResaFest je festival u organizaciji Udruge za mlade Agora uz potporu Grada Duge Rese i, od ove godine Karlovačke županije. Premijerno izdanje ovog pjevačkog natjecanja čiji je umjetnički direktor Goran Topolovac, skladatelj koji je napisao pjesmu Mižerija s kojom je Klapa s mora predstavljala Hrvatsku na Eurosongu, bilo je prije točno 10 godina. Ipak, zbog korona pauze ove godine se nije slavila okrugla obljetnica. Na početku je to bio festival na kojem su se natjecali predstavnici škola iz Karlovačke županije, mali županijski Eurosong. S godinama se koncept mijenjao, proširivao, postojale su i dodatne natjecateljske večeri i festivalska događanja (Classico, ART zone, graDRitma, MediaMania…).

Na ovogodišnju Euforiju pristiglo je 55 prijava, a predstavilo se na prednatjecanju 17 odabranih pjevača. Njih 6 malenih izvođača  natjecalo se za nagradu Mali Grand Prix, dok se 6 natjecatelja, predstavnika osnovnih škola Karlovačke županije borilo za titulu Školski Grand Prix. Svih 17 natjecatelja ulazilo je u konkurenciju za prva tri mjesta, tako da je ukupno podijeljeno 5 nagrada. U žiriju su sjedili glavni urednici karlovačkih radija Anamarija Radočaj s Trenda i Ivica Pilaković s Karlovačkog, mladi domaći glazbenici Marijan Monić i Lovro Skolan te muzikologinja Astrid Grobenski-Grgurić iz karlovačke Gradske knjižnice s Glazbenog odjela.

Nakon sinoćnjeg odmjeravanja pjevačkih sposobnosti, rezultati su bili sljedeći: 1. mjesto (Grand prix) odlazi Hani Grubić u Zadar, sjajnoj maloj rokerci koja je jednostavno rasturila s pjesmom ''Welcome to the jungle'', 2. mjesto osvojila je Paola Rokić iz Zagreba, a 3. mjesto Katarina Mikulec iz Zadra.

Mini Grad prix osvojio je Viktor Kolmar iz Zagreba s autorskom pjesmom "Pjesme pišem" koju mu je napisao tata. Viktor je bio najveće iznenađenje DRF-a, toliko opušten, nasmijan, talentiran, prava buduća zvijezda... i, jasno, sjajnih vokalnih sposobnosti. Školski Grand prix odlazi u Karlovac u ruke Nike Pejčinović iz Osnovne škole Braća Seljan koja je oduševila i kostimom i izvedbom hita grupe ABBA ''The winner takes it all''.

Jelena Žnidarić, poznata pod umjetničkim imenom Zsa Zsa, hrvatska je pop pjevačica koja je u show programu otpjevala svoje najveće hitove, a program su, kao i prošle godine, vodili odlični Dunja Karem i Leo Staković.