Prvi Karlovački

Ema Hodak prvakinja, Mauro Bauer treći

Autor: Branko Obradović

04.07.2022

Sport

Veslački klub "Korana" nastupio na državnom prvenstvu za juniore i kadete

Članovi Veslačkog kluba “Korana” nastupili su od petka do nedjelje na Jarunskom jezeru u Zagrebu na državnom prvenstvu za juniore i kadete. Klub je sudjelovao s 13 posada osvojivši dvije medalje. Naslov prvakinje države potvrdila je veslačica Ema Hodak u kategoriji skifistica za kadetkinje A, dok je Mauro Bauer u kategoriji skifista za lake juniore osvojio brončanu medalju. Emi je ovo četvrti uzastopni naslov prvakinje Hrvatske. Prve dvije godine bila je najbolja u kategoriji kadetkinja B a zadnje dvije je osvojila naslov u kategoriji kadetkinja A. Veslački klub “Korana” je u ukupnom poretku klubova zauzeo 15. mjesto od 29 klubova koliko ih je nastupilo na ovogodišnjem prvenstvu.

-Ove godine je zaista bila jaka konkurencija. Nadali smo se najmanje dvije, tri medalje a osvojili smo dvije. Hodak je i dalje nepobjediva u svojoj kategoriji, a Bauer vesla sve bolje. Latković je bolestan nastupio i da nije bilo tako siguran sam da bi i on osvojio neku od medalja, iako je u njegovoj kategoriji bila jaka konkurencija. Ravnjak je loše startao u prednatjecanju, a i prvo mjesto u B finalu je solidan plasman. Nadali smo se boljem plasmanu i dvojca na pariće u kojem veslaju Hajdin i Šušnjar. Imaju potencijala ali s njima treba još raditi. Imali su vrlo jaku grupu, prvog, drugog i trećeg kasnije u iz A finala. Tu smo ostali bez puno bodova, a da je Latković bio zdrav bili bi još bolje plasirani u ukupnom poretku klubova. Ove godine smo znatno bolje plasirani nego prošle kad smo imali 3.44 a ove 14.66 bodova. U cjelini sam zadovoljan, kazao je profesionalni trener u klubu Zlatko Katušin.

Svi rezultati članova “Korane”:

1xLJMA – Mauro Bauer – 3. mjesto Finale A

1xLJMA – Luka Ranitović – 3. mjesto Finale B

2xJMA – Luka Hajdin i Igor Šušnjar – 1. mjesto Finale B

1xKŽA – Ema Hodak – 1. mjesto Finale A

1xLJŽA –  Ena Prpić – 3. mjesto Finale B

1xKMA – Šime Ravnjak – 1. mjesto Finale B

1xKMB – Maks Findrik – 2. mjesto Finale B

4x+gig KMB – Leo Čujić Oštarčević, Mihael Novaković, Jan Črne, Vinko Božić, korm. Ema Vuković – 3. mjesto Finale B

1xJMB – Jan Latković – 4. mjesto u kvalifikacijama

1xJMB – Luka Ranitović – 5. mjesto u kvalifikacijama

2xJMB – Ruben Selimović, Matija Car – 4. mjesto u kvalifikacijama

2xJMB – Noa Ružić, Franko Seljan – 3. mjesto u kvalifikacijama

 

Veslačice i veslači “Korane” pripremaju se na Kupi za 69. Karlovačku regatu i 31. Memorijalnu utrku “Bruno Cetinjanin”. Regata će biti održana u subotu, 9. srpnja na rijeci Kupi kod Veslačkog doma na Dubovcu s početkom u 11 sati. Povodom regate u petak, 8. srpnja u 10 sati i 30 minuta bit će održana konferencija za novinare.