Prvi Karlovački

Ekonomsko turistička škola do 31. kolovoza dobiva dizalo

Autor: Miloš Milovanović

24.06.2021

Županija

Vrijednost projekta je 611 tisuća kuna, a cjelokupan iznos je osigurala Karlovačka županija

U Ekonomsko turističkoj školi ovih dana započet će radovi na ugradnji dizala i izmještanja sanitarnog čvora za nastavnike. Vrijednost im je 611 tisuća kuna, a cjelokupan iznos osigurala je Karlovačka županija. Tim povodom u prostoru škole s vlasnikom tvrtke Gips Mont Stipom Adžagom  koja će izvoditi radove što trebaju biti gotovi do 31. kolovoza,  ugovor je potpisala ravnateljica Lidija Mikšić. Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar je, pak, potpisala odluku o financiranju projekta. Što to znači za Školu, više je rekla ravnateljica Lidija Mikšić.

Za Školu to jako puno znači jer svake godine upisujemo djecu koja imaju tjelesne teškoće i invaliditete. Upravo je ovih dana jedna takva učenica maturirala u našoj Školi. Ako ne svake, onda svake druge godine upisujemo takovu djecu. Budući da imamo dosta informatičkih radionica  koje su podijeljene po katovima, dizalo će tim učenicima omogućiti nesmetano pohađanje nastave.

Vlasnik tvrtke Gips Mont Stipo Adžaga ističe kako je rok za izgradnju zadan i nema puno izbora oko toga, a sam posao nije posebno zahtjevan.

Potrudit ćemo se da posao odradimo u predviđenom roku.

Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar je kazala da se u investiciju kreće završetkom nastavne godine i njime će se omogućiti nesmetan pristup svim učenicima koji imaju neke poteškoće u razvoju.

Karlovačka županija je ove godine odredila 4,8 milijuna kuna za povećanje standarda u svih 13 srednjih škola kojima je osnivač. Dizalo se nalazi u središtu zgrade i učenici kojima je ono potrebno nesmetano će moći funkcionirati i slušati nastavu. Od ostalih srednjih škola, projekti koji nisu vezani uz odvijanje nastave već sada se provode, kao što je to u Gimnaziji. Idući tjedan u Tehničkoj školi slijedi nam potpisivanje ugovora, također u vrijeme kada se ne održava nastava, rekla je zamjenica županice.

Inače, broj učenika koji trebaju pomoć asistenata u Karlovačkoj županiji svake godine raste. Tako je prije dvije godine u županiji bilo 47 takovih učenika, a prošle njih 62-oje. U novoj školskoj godini Ekonomsko turistička škola upisat će po jedan razred ekonomista, poslovnog tajnika i hotelsko turističkog tehničara.