Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić"

Edukativno predavanje „Zašto je danas teško biti roditelj?“

VIŠE IZ RUBRIKE

Poučno

Teme su suvremeno roditeljstvo, razlika tradicionalnog i suvremenog odgoja, postavljanje granica, utjecaj društvenih mreža i interneta na djecu i mlade, međuvršnjačko nasilje...

U okviru djelovanja Centra za poticanje rane pismenosti, u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić", 17. svibnja s početkom b 18 sati bit će održano edukativno predavanje „Zašto je danas teško biti roditelj?“ koje će održati prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander. Predavanje je namijenjeno roditeljima, skrbnicima, odgajateljima i učiteljima. U okviru predavanja govorit će se o uvijek aktualnim temama – suvremeno roditeljstvo, razlika tradicionalnog i suvremenog odgoja, postavljanje granica, utjecaj društvenih mreža i interneta na djecu i mlade, međuvršnjačko nasilje, razvod roditelja, izazovi adolescencije u 21. stoljeću.

Također će se održati i predstavljanje 2. proširenog izdanja knjige „Znanost i umjetnost odgoja“ prof. dr. sc. Gordane Buljan Flander i suradnika. Knjiga sadrži stručne tekstove 36 autora – psihologa, psihijatara, socijalnih pedagoga, socijalnih radnika, neuropedijatrice, logopeda… Riječ je o najobimnijem hrvatskom izdanju namijenjenom roditeljima, odgajateljima i stručnjacima koji rade s djecom, u kojem su čitatelju stručne i znanstvene spoznaje prenesene pitko i razumljivo te uz brojne ilustracije, dječje crteže i fotografije. Sadržajno knjiga prati roditeljstvo od odluke na roditeljstvo do adolescencije djeteta.