Edukacijski treninzi za djelatnice ozaljskog dječjeg vrtića

VIŠE IZ RUBRIKE

    Dječji vrtić Zvončić u Ozlju nastavio je s edukacijskim treninzima za svoje djelatnike, a kako bi se potaknula kreativnost. Osmislila ih je dugogodišnja voditeljica treninga za poticanje kreativnosti Ivana Marijančić.

    Nakon prve radionice očekivanja ravnateljice bila su iznad očekivanja pa se suradnja nastavlja već četvrtu godinu.

    - Nakon svake održane radionice dugo je zadržana pozitivna energija među djelatnicama kojima je takav vrlo dinamičan način edukacija, osim nadogradnje kreativnih alata za rad ujedno i osobni razvoj, pa je osim savladavanja igara i vježbi to i dobar team building za kolektiv, izjavila je ravnateljica vrtića Vesna Novosel.

    Trenerica ističe da su same odgajateljice komentirale kako dođu umorne na radionicu jer se održavaju uvijek odmah nakon njihovog radnog vremena, a onda ih dinamika rada i same igre i vježbe osvježe, podignu atmosferu, a na kraju odlaze s radionice kako kažu kreativno i zadovoljno umorne.

    Ono što smatraju velikom kvalitetom jest to da cijelo vrijeme na takvim treninzima koriste vlastite resurse bez pomoći korištenja digitalnih sadržaja i iznenađujuće je koliko toga čuči u nama, a do sada još nije na jasan i ekspresivan način izašlo van. Upravo korištenje kreativnih ljudskih resursa, osobnog potencijala bez oslanjanja na tehnologiju pri čemu je osoba dok stvara zaista okrenuta sebi, a iz sebe je onda okrenuta i društvu oko sebe, rekla je Marijančić. (m.m.)