Na dvodnevnom seminaru je više od 60 zainteresiranih iz naše županije

Edukacija za pružatelje usluga aktivnog i pustolovnog turizma

VIŠE IZ RUBRIKE

  U Županijskoj komori Karlovac danas se održava edukacija za organizatore i nositelje turističkih sadržaja u prirodi. O edukaciji je više rekao predsjednik karlovačke Županijske komore Zlatko Kuzman.

  -Svi oni koji pružaju usluge aktivnog i pustolovnog turizma i aktivnosti na kopnu, vodi i zraku, znači na otvorenom i neuređenim prostorima, moraju imati stanovite specifikacije odnosno certifikate koji omogućavaju da se tim djelatnostima bave. Zato smo s Gorskom službom spašavanja danas organizirali dvodnevni seminar čiji polaznici su ispunili našu veliku dvoranu. Više od 60 zainteresiranih je iz naše županije za takve aktivnosti i oni će nakon dvodnevnog seminara dobiti mogućnost polaganja ispita za certifikat koji im je neophodan za obavljanje tih djelatnosti. Ovdje uče osnove meteorologije, orijentacije, kartografije, o opasnostima u prirodi, načinima predviđanja takvih opasnosti, o procjenama i izbjegavanja rizika, pružanje prve pomoći i drugo. Nakon toga bit će osposobljeni primati turiste kakvih je sve više i u našim područjima, naglašava Kuzman.

  Kaže i kako je to samo jedan od niza seminara i radionica kakve organiziraju u gospodarskoj komori tijekom čitave godine, a kroz koje prosječno prođe više od tisuću stručnjaka.

  Infodan HABOR-a

  Danas je i Infodan HABOR-a gdje jednom mjesečno stručnjaci iz HABOR-a pružaju usluge savjetovanja poduzetnika oko različitih vidova financiranja ovdje u Karlovcu, pa ne treba ići u Zagreb ili drugdje na ovakve instrukcije.

  -Na redovitom Infodanu sa stručnjacima HABOR-a naši poduzetnici mogu saznati sve aktualnosti koje HABOR nudi vezano uz mogućnostima kreditiranja, odnosno financiranja investicijskih ulaganja za različite oblike poduzetništva, različite kategorije itd. Svaki naš poduzetnik koji ima bilo kakvu poduzetničku ideju za koju mu treba financiranje ili kredit trebao bi s tom svojom idejom doći kod nas i saznati kakve su mu najbolje i najpovoljnije financijske mogućnosti s kojima bi mogao financirati svoj projekt, poručuje Kuzman. (sl)