Prvi Karlovački

Dvojici vozača više od 20 tisuća kuna kazne, a jednog čeka i zatvor

Autor: Renata Benković

09.09.2020

Crna kronika

Dvojica muškaraca, počinitelji prometnih prekršaja, uz optužne prijedloge dovedena su na nadležni Općinski sud gdje su kažnjeni novčanim kaznama, a jedan i kaznom zatvora

Policijski službenici u Ogulinu utvrdili su jučer da osobnim automobilom ogulinskih registarskih oznaka, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta, upravlja 55-godišnjak. Zbog počinjenog prekršaja nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu od 16.000 kuna.

Također, policijski službenici u Slunju, postupali su prema 55-godišnjaku koji je 7. rujna u Gornjem Taborištu izazvao prometnu nesreću s lakše ozlijeđenom osobom. Utvrđeno je da je muškarac na županijskoj cesti nekontrolirano upravljao osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,09 promila.

Nakon što su ga uočili policijski službenici, uz uporabu svjetlosnih i zvučnih signala pokušali su ga zaustaviti i isključiti iz prometa, ali je vozač u jednom trenutku „dodao gas“ i udario u službeno policijsko vozilo, nakon čega se iz vozila pokušao udaljiti s mjesta nesreće u čemu su ga spriječili policijski službenici.

Zbog počinjenih prekršaja nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 20 dana i novčanu kaznu od 6.500 kuna.