Prvi Karlovački

Dvojici recidivista u prometu kazne od 60 i 30 dana zatvora te 8.800 kuna

03.10.2019

Crna kronika

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 30-godišnjaku izrečena kazna zatvora od 30 dana, a 26-godišnjaku kazna zatvora od 60 dana i novčana kazna u iznosu od 8.800 kuna

Na ogulinskom području jučer su uhvaćene dvije osobe za koje je utvrđeno da su višestruki počinitelji prekršaja tzv. recidivisti.

Policijski službenici utvrdili su da osobnim automobilom ogulinskih registarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje u Ogulinu upravlja 30-godišnjak, dok su u Josipdolu policijski službenici pokušali zaustaviti vozača kombi vozila karlovačkih registarskih oznaka koji se nije zaustavio. Vozač je naknadno zaustavljen, a po izlasku iz vozila pokušao se udaljiti. Utvrđeno je da se radi o 26-godišnjaku te da je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,21 promila.

Vozači su uhićeni i smješteni u posebne prostorije policije, a danas 3. listopada i privedeni na nadležni općinski sud gdje je, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 30-godišnjaku izrečena kazna zatvora od 30 dana, a 26-godišnjaku kazna zatvora od 60 dana i novčana kazna u iznosu od 8.800 kuna.