Prvi Karlovački

Dvojica muškaraca osumnjičena za protuzakoniti lov

Autor: Ivica Pilaković

25.07.2022

PRIOPĆENJE

U vozilu ogulinskih registarskih oznaka prevozili su odstrijeljenu divljač srne, a naknadnom pretragom domova osumnjičenika kod obojice je pronađeno ukupno 239 komada raznog streljiva i lovačka puška, a što su isti nedozvoljeno posjedovali.

Policijski službenici Policijske postaje Ogulin su zbog sumnje u kazneno djelo protuzakoniti lov i ribolov proveli kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 67 godina.

Muškarce je policija 22. srpnja u Ogulinu zaustavila tijekom kontrole prometa te je utvrđeno kako su u vozilu ogulinskih registarskih oznaka prevozili odstrijeljenu divljač srne. Provedenim kriminalističkim istraživanjem muškarce se sumnjiči da su ranije toga dana u šumskom predjelu na području Ogulina izvršili odstrjel divljači srne.

Ujedno, u sklopu kriminalističkog istraživanja izvršene su pretrage domova i vozila osumnjičenika te je kod obojice pronađeno ukupno 239 komada raznog streljiva i lovačka puška, a što su isti nedozvoljeno posjedovali.

Protiv oboje osumnjičenika će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava, a zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana nadležnom sudu i optužni prijedlog.