Prvi Karlovački

Dvodnevna međunarodna izložba pasa na Vunskom polju-sudjeluje više od 1.400 izlagača

21.09.2019

Karlovac

Na izložbi sudjeluje 730 izlagača po danu sa ukupno 160 pasmina pasa

Dvodnevna međunarodna izložba pasa pod nazivom CACIB Karlovac 2019 – „4 rivers winner“ u organizaciji Kinološkog športskog kluba Karlovac svečano je otvorena danas na Vunskom polju. Na izložbi sudjeluje 730 izlagača po danu sa ukupno 160 pasmina pasa.

-Posebne pohvale našoj karlovačkoj kinološkoj obitelji koja nam svake godine pripremi nešto novo i to bolje i funkcionalnije nego na prethodnim izložbama. Svima želim puno izlagačke sreće, fer i korektno ponašanje i nadasve prijateljsko druženje kako bi ove izložbe imale i jedan prijateljski karakter. Posebne zahvale gradonačelniku i gradskim vlastima koji znaju prepoznati ovakve kinološke projekte u našim sredinama i ugostiti ovako veliki broj ljudi izvan turističke sezone. Isto tako naši izlagači tijekom cijele godine idu po svijetu i na neki način su ambasadori Hrvatske i naše kinologije, posebno naših autohtonih pasmina, istaknuo je prilikom otvorenja izložbe predsjednik Hrvatskog kinološkog saveza, Branko Šare.

Otvorenju izložbe prisustvovao je i gradonačelnik Damir Mandić koji je tom prilikom istaknuo:

 -Koristim ovu prigodu kako bih izrazito ponos i zahvalnost ovoj vrijednoj ekipi iz Kinološkog športskog kluba Karlovac. Radite prekrasan posao za kinologiju, ali radite i odličan posao za Karlovac i ja vam se na tome zahvaljujem. Svima vama želim ugodan boravak u našem prekrasnom gradu, uvjeren sam da će te imati priliku upoznati sve ono što Karlovac jest, a Karlovac osim svoje prirodne  i kulturne baštine ima zaista puno toga za pokazati. I naravno, vidimo se i sljedeće godine, poručio je Mandić.

Predsjednica Kinološkog športskog kluba Karlovac, Tihana Duspara istaknula je kako se radi o dvije izdvojene manifestacije te pozvala sve zainteresirane građane da im se priključe.

-Ove godine pripremili smo vrlo zanimljiv program. Izložbe pasa traju dva dana i to su dvije izdvojene manifestacije. Također, u sklopu međunarodnih izložbi pasa održavaju se i dvije specijalne izložbe pasa za pasminu tornjak, naše nacionalno blago i za molose. Danas je u našem gradu više od 700 pasa iz čitave Europe, ali i sa Tajlanda, a i sutra očekujemo isto tako veliki broj izlagača. Svi turistički kapaciteti koji primaju životinje su popunjeni i jako mi je drago da Karlovac ima jednu tako lijepu i veliku manifestaciju, naglasila je Duspara. (sl)

Foto: (ič)