PU karlovačka

Dvije prometne nesreće, u jednoj teško nastradala putnica, a drugu skrivio "prometni ponavljač"

VIŠE IZ RUBRIKE

Vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2,93 promila

Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu od 1870 eura i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od devet mjeseci

Glasnogovornica PU karlovačke Ljiljana Kurtlj u jutrošnjem javljanju za naš radio, od događaja koji su se dogodili u protekla 24 sata, izdvojila je prometnu nesreću u kojoj je teške tjelesne ozlijede zadobila putnica u vozilu:

- Jučer u 8.45 sati u mjestu Grabarska, Cetingrad, dogodila se prometna nesreća. Osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka upravljala je 52-godišnjakinja koja se kretala lokalnom cestom i nije svoje vozilo držala što bliže desnom rubu kolnika, uslijed čega je udarila u službeno vozilo kojim je za vrijeme službe u suprotnom smjeru upravljao policijski službenik Policijske uprave zagrebačke. U prometnoj nesreći 58-godišnja putnica iz vozila karlovačkih registarskih oznaka teško je ozlijeđena.
Protiv 52-godišnje vozačice slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Te slučaj višestrukog počinitelja prometnih prekršaja:

-Na nadležni Općinski sud jučer je uz optužni prijedlog doveden 63-godišnji višestruki počinitelj prometnih prekršaja koji je ovaj utorak, u Karlovcu u večernjim satima upravljajući osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.  Nakon prometne nesreće s vozilom se udaljio s mjesta događaja te je naknadno pronađen po policijskim službenicima, koji su utvrdili da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2,93 promila.

Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu od 1870 eura i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od devet mjeseci.