Dvije osobe smrtno stradale, a tri su teško ozlijeđene

Dvije osobe smrtno stradale u prometnoj nesreći u Okiću kod Vojnića

VIŠE IZ RUBRIKE

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su četiri kaznena djela, dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira u Dugoj Resi i Ogulinu i tri prometne nesreće od kojih jedna sa smrtno stradalim osobama i dvije s materijalnom štetom. Glasnogovornica Andreja Lenard izdvojila je sljedeće.

    Jučer oko 14.45 sati na državnoj cesti D6 u mjestu Okić dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe smrtno stradale, a tri su teško ozlijeđene.

    Naime, osobnim automobilom slovenskih registarskih oznaka upravljao je 58- godišnjak koji u zavoju nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju kolnika te je izgubio nadzor nad upravljačem, prešao na suprotni kolnički trak i udario u teretni automobil zagrebačkih registarskih oznaka, s pridodanim priključnim vozilom slovenskih registarskih oznaka, a kojim je upravljao 40-godišnjak. Tom prilikom dolazi do odbačaja spomenutog osobnog automobila koji je potom udario u osobni automobil austrijskim registarskih oznaka koji je odbačen u zaštitnu odbojnu ogradu, a kojim je upravljao 53-godišnjak.

    Na mjestu događaja smrtno je stradao 58-godišnji vozač i putnik iz njegovog vozila star 56 godina, dok je dvoje putnika iz tog vozila (65-godišnjak i 19-godišnjak) teško ozlijeđeno, a 20-godišnjakinja teško ozlijeđena ozljedama opasnim po život.

    Očevidom je na mjestu događaja rukovodila zamjenica općinske državne odvjetnice, a policija provodi daljnje kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja dodatnih okolnosti nastanka ove prometne nesreće.