Prvi Karlovački

Dugoreški HNS obilježio Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja

28.02.2020

Politika

Održan okrugli stol na temu "Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja"

Mladi Hrvatske narodne stranke Duge Rese organizirali 27. veljače Okrugli stol na temu “Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja” na kojem je uz predsjednicu Barbaru Perušić i članove Mladih sudjelovali predsjednik Gradske organizacije HNS-a Duge Rese Dražen Benković  i diplomirani pedagog-socijalni psiholog iz Obiteljskog centra Karlovac Ivan Delić.

Okruglim stolom željelo se upozoriti kako je vršnjačko nasilje važno prepoznati na vrijeme te pružiti pomoć i podršku djeci koja ga trpe. Osim toga, djeci koja su sklona nasilnom ponašanju također treba pomoći u cilju uspostavljanja učinkovitog sustava zaštite prava i dobrobiti svakog djeteta.

-Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja treba biti podsjetnik i ohrabrenje svima koji su zlostavljani, koji doživljavaju bilo koji oblik nasilja da skupe hrabrost i prijave nasilnike. Mi odrasli trebamo biti modeli tolerancije, ali i podrška djeci i mladima na njihovom putu odrastanja i svojim djelovanjem osigurati svakom djetetu pravo na sigurno i poticajno okruženje u zajednici,  podsjećaju Mladi HNS-a Duga Rese.

Od iznimne je važnosti sustavna provedba preventivnih aktivnosti usmjerenih razvoju socijalnih i emocionalnih vještina te podizanju svijesti i znanja o pojavi vršnjačkog nasilja.