Priopćenje Gradske organizacije HNS-a Grada Duge Rese

Dugoreški HNS bio je vrlo aktivan u 2019. godini

VIŠE IZ RUBRIKE

  Članovi i članice Ženske inicijative i Mladih Gradske organizacije Hrvatske narodne stranke - liberalni demokrati Grada Duge Rese, imajući sluha i razumijevanja za sve svoje sugrađane bez obzira na stranačku orjentiranost, tijekom cijele godine bili su vrlo aktivni, trudeći se organizirati (tribine, okrugle stolove, tematska predavanja), obilježavanje važnijih datuma te drugih akcija.

  Tako su i ove godine članice Ženske inicijative i Mladih zajedno podijelili ruže za Valentinovo, za Dan žena građankama Duge Rese dijelili su se jaglaci. Uskrs je obilježen podjelom pisanca koje su kreativno upakirali sa bombonima.

  Osim obilježavanja važnih datuma, u mjesecu rujnu ženska inicijativa organizirala je Okrugli stol pod nazivom „Stop nasilju nad ženama“ i tako poslale važnu poruku da na nasilje ne treba šutjeti, već zajedno sa lokalnom samoupravom treba raditi na prevenciji i zaštiti žrtava nasilja.

  Listopad je bio u znaku knjige, pa su tako organizirali predstavljnje knjige "10 dana - putovanje koje mijenja život" i predavanje na temu "Stav i samopouzdanje kod zapošljavanja mladih" gospođe Kristine Bulešić, motivacijske govornice, liderice i stranačke kolegice.

  Potaknuti građane Duge Rese na zdravu prehranu bio je cilj u vrijeme mandarina građankama i građanima Duge Rese podijeliti mandarine. Istraživanja su pokazala da jedemo dnevno manje voća i povrća od potrebnog.

  Ovo doba godine je bilo posebno aktivno, pa se tako nastavio niz aktivnosti.

  Mjesec studeni poznat kao mjesec borbe protiv ovisnosti, pa je sukladno tome i održan Okrugli Stol na temu „ Mjesec borbe protiv ovisnosti“ u organizaciji Mladih HNS-a. Željeli su apelirati o ovisnosti i suzbijanju zlouporabe droga s posebnim osvrtom na poboljšanje zaštite zdravlja djece, mladih i obitelji, te poručili da je najučinkovitija metoda educiranost o štetnim posljedicama ovisnosti, da se češće progovara o ovoj temi i da se potiču programi koji će omogućiti našim mladima stjecanje znanja o sredstvima ovisnosti i opasnostima koje nose. Najdjelotvornija borba protiv bilo kakve ovisnosti kontinuirano je izgrađivanje sebe, u svim fazama života.

  Aktivno je bilo i u prosincu, organizacijom književne večeri odnosno predstavljanjem romana "Japodinine muke" autorice Ivane Delač, vodili su se željom da  "donesu" u našu Dugu Resu "dašak" kulture i da pokušaju zainteresirati naše sugrađane, svih životnih dobi, na čitanje KNJIGA.

  Za kraj godine Predsjedništva GO HNS-a Duge Rese, Ženska inicijativa i Mladi HNS-a družili su se na predbožićnom domjenaku, te zaključili još jednu uspješnu godinu.

  Članovi i članice Ženske inicijative i Mladih Gradske organizacije Hrvatske narodne stranke - liberalni demokrati Grada Duge Rese, trude se biti aktivni tijekom  cijele godine, organizirajući i međusobna druženja, ali i s ostalim sugrađanima. Tu su za sve građane, rade na tome da od njihovih aktivnosti svi imaju koristi. Njihov cilj je i da upozore na ono što u našem društvu nije dobro, odnosno da podrže svaku akciju koja može doprinijeti boljem i kvalitetnijem životu građanki i građana Grada Duge Rese.

  Predsjednik Gradske organizacije

  HNS-a Grada Duge Rese

  Dražen Benković