PU karlovačka

Državljanin BiH u Karlovcu vozio s 2,34 promila, te izazvao prometnu nesreću

VIŠE IZ RUBRIKE

  Previše promila

  Na nadležni Općinski sud jučer je uz optužni prijedlog doveden 46-godišnji bosansko-hercegovački državljanin, prekršajno nekažnjavan u Republici Hrvatskoj.

  Policijski službenici su utvrdili da je u nedjelju 18. veljače u Karlovcu upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,34 promila te izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Također je utvrđeno da je vozač upravljao neregistriranim i neosiguranim vozilom s nepripadajućim registarskim pločicama prije stjecanja prava na upravljanje. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu od 3.720 eura i šest mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom.

  Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave nadležnom državnom odvjetništvu protiv 46-godišnjaka bit će podnesena kaznena prijava.

  Vozio pod utjecajem alkohola

  Jučer oko podneva policijski službenici su u Ogulinu utvrdili da osobnim automobilom ogulinskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,01 promila upravlja 53-godišnjak. Vozač je isključen iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije te će biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.