Prvi Karlovački

Druženjem oko Scene do Urbanog parka Hrvatskog doma

20.08.2019

Karlovac

Zelena površina uz zgradu Hrvatskog doma u Karlovcu ovaj će vikend procvjetati

Polako, ali temeljito vrijedne ruke KAoperativaca učinile su da procvjeta najprije Mala scena, a sada će isto učiniti sa „bočnom terasom“ Hrvatskog doma koja od svibnja iduće godine postaje Urbani park otvoren za sve Karlovčane. KAoperativa organizira još jedno Druženje oko Scene, a više o tome rekla je voditeljica projekta „Hrvatski dom u centru“, Ivana Francišković Orlom.

– Ovogodišnje druženje oko scene u znaku je projekta kojeg provodimo, a to je „Hrvatski dom u centru“ koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Pripremamo i najavljujemo budući Urbani park koji ćemo otvoriti u svibnju iduće godine, a namijenjen je kao jedan dnevni prostor, za sve građane koji žele provesti vrijeme na otvorenom uz opušteno druženje i zanimljive programe.

Kako će to izgledati idućeg ljeta saznat ćemo ovog vikenda.

– Za početak lagani coffee break, što znači da tko god dođe može si skuhati kavu, opustiti se, uživati i družiti. Imat ćemo i mali buvljak, u gostima nam je udruga Eko Pan. Darko Lisac priprema kviz o Hrvatskom domu, a mi smo pripremili i neke nagrade za najbolje kvizaše. Uz podršku Magmatike, Mario Šimić i Anđela Žapčić će voditi malu poi radionicu, a dečki iz Good Vibe Tribe-a vodit će slack – hodanje po takozvanoj opuštenoj lajni. U parku ćemo imati i veliki šah koji nam po drugi puta posuđuje Gradska knjižnica Karlovac, a naklada Šumek pripremit će kutak za djecu. Pjevaju nam i sviraju Martin Ladika i Ichabod, a glazbu će puštati Kija odnosno Karolina Hosu i Sumanut.

Prostor Urbanog parka bit će, dakle, namijenjen svim građanima koji žele provoditi vrijeme na otvorenom u opuštenoj atmosferi i uz zanimljiv sadržaj. No Karlovčani mogu i direktno doprinijeti projektu, odnosno oživljavanju Hrvatskog doma i prostora koji ga okružuje.

– Prostor Urbanog parka namijenjen je upravo svima, želimo potaknuti zajednicu da koristi prostor Hrvatskog doma, da ga ponovno oživimo. Isto tako, podsjećam građane da nam je u tijeku otvoren poziv za sudjelovanje u osmišljavanju sadržaja izložbe o Hrvatskom domu. Izložba će biti otvorena 16. listopada u dvorani na starom gradu Dubovcu uoči konferencije koju organiziramo također u okviru projekta „Hrvatski dom u centru“, 17. i 18. listopada. Svi građani koji žele, mogu nam već na Druženje oko Scene donijeti svoje stare fotografije, ulaznice, plakate ili bilo koje druge predmete koji podsjećaju na društvenost Hrvatskog doma, a osobito Male scene, istaknula je Francišković Orlom.

Kao što je spomenuto, svi su Karlovčani pozvani ponovno uživati u čarima Hrvatskog doma i to ovu subotu, 24. kolovoza, u razdoblju od 15 do 23 sata u budućem Urbanom parku uz zgradu Hrvatskog doma. U slučaju kiše, čitav program odgađa se do 14. rujna, odnosno nakon Dana piva i okupacije Radićeve.

Dodatne informacije o događaju pronađite ovdje, a više o samom projektu pročitajte ovdje. (ls)