Prvi Karlovački

“Druženje s umjetnikom”, Željkom Nemecom u Domu sv. Antun

21.10.2019

Karlovac

Ovo ne bi nazvao formalnom izložbom, već nečim puno vrjednijim i dragocjenijim a to je druženje sa umjetnikom i njegovim djelima, rekao je autor Željko Nemec.

Današnjom izložbom završava svojevrsni jesenski ciklus druženja korisnika Doma sv. Antun s brojnim gostima koji su tijekom proteklih tjedna raznim programima uljepšali i sadržajno upotpunili njihove domske dane.

„Druženje s umjetnikom“, naziv je programa od kojeg se očekuje da preraste u tradiciju, a na današnjem predstavio se  Željko Nemec, akademski slikar, koji je izložio oko 30-tak radova u tehnici pastela, rađenih na način akvarela, a tema svih slika su tulipani. Izložba će se moći razgledati do ove srijede do 12 sati.

-Ovo ne bi nazvao formalnom izložbom, već nečim puno vrjednijim i dragocjenijim a to je druženje sa umjetnikom i njegovim djelima, rekao je uoči početka druženja Nemec. Nadam se da će Dom prihvatiti moju ideju i nastaviti organizirati ovakve i slične susrete, jer nažalost korisnici željni ovakvih kulturnih događaja zbog slabe pokretljivosti nisu u mogućnosti odlaziti iz Doma i posjećivati izložbe, pa dolazak umjetnika k njima i razgovor o njihovim djelima za sve bi bio tračak radosti, mišljenja je Željko.

Inače, Željko Nemec rođen je 1947. godine u Varaždinu. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1970. u grafičkoj klasi prof. Marijana Detonija . Kao animator i režiser crtanog filma radi u „Zagreb filmu“ od 1972. do 1982. godine, potom djeluje kao slobodni umjetnik- dizajner, da bi posljednjih petnaestak godina radio kao likovni pedagog. Voditelj je likovnog odjela, ogranka Samobor, Matice hrvatske. Zaljubljenik je u fotografiju, njome se bavi već duži niz godina, a u posljednje vrijeme vrlo intenzivno. Izlagao je dosad na 25 samostalnih i 30-tak skupnih izložbi. Za svoj dosadašnji rad višestruko je nagrađivan, za dokumentarni i animirani film, za dizajn i za fotografiju, između ostalog nagradom Skupštine grada Zagreba za promicanje ljepote grada. Član je HDLU-a. (rb)

 

Foto: i.č.