Prvi Karlovački

Društvenost u Hrvatskom domu u Karlovcu – individualna i kolektivna sjećanja

07.09.2019

Mozaik

KAoperativa poziva građane na sudjelovanje u stvaranju izložbe o društvenosti Hrvatskog doma i Male scene

Savez udruga KAoperativa poziva sve zainteresirane na doprinos u pripremi izložbe “Društvenost u Hrvatskom domu u Karlovcu – individualna i kolektivna sjećanja” posvećene prošlosti i sadašnjosti Hrvatskoga doma u Karlovcu. Izložba koja nastaje u suradnji građana, Gradskog muzeja Karlovac i Saveza udruga KAoperativa bit će postavljena u dvorani Starog grada Dubovca sredinom listopada ove godine.

U realizaciji postava izložbe moguće je sudjelovati s fotografijama, plakatima, tekstovima i predmetima, koji se posuđuju organizatorima do kraja trajanja izložbe. Fotografiju i opis predmeta do kraja mjeseca rujna možete poslati na adresu kaoperativa@gmail.com ili osobno donijeti predmete u Hrvatski dom, Kurelčeva 4. Više informacija o sudjelovanju pronađite ovdje.

– Cilj izložbe je pružiti pogled na prošlost i sadašnjost prostora koji je brojnim generacijama bio i ostao sjecište društvenog života. Izložbom također želimo potaknuti naše sugrađane na aktivno uključivanje u procese pokretanja urbanoga parka i društveno-kulturnog centra Hrvatski dom, poručuju iz KAoperative.

Izložba i konferencija organiziraju se u okviru projekta „Hrvatski dom u centru“ čiji je nositelj Savez udruga KAoperativa, a partner Grad Karlovac. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskoga socijalnog fonda, a provedba traje od listopada 2018. do listopada 2019. godine.