Vidimo se na 2. Danima obrtništva u gradu Karlovcu i Karlovačkoj županiji!

Drugi Dani obrtništva u gradu Karlovcu i Karlovačkoj županiji od 25. do 27. travnja

VIŠE IZ RUBRIKE

Promocija obrtništva

Drugi Dani obrtništva u gradu Karlovcu i Karlovačkoj županiji održat će se od 25. do 27. travnja 2024.godine u Školskoj sportskoj dvorani Mladost u Karlovcu.

Ova manifestacija održava se u organizaciji Obrtničke komore Karlovačke županije i Udruženja obrtnika grada Karlovca, a suorganizatori su Grad Karlovac, Karlovačka županija, Turistička zajednica grada Karlovca i Hrvatska obrtnička komora. Pokrovitelj je Ministarstvo poljoprivrede.

Sajam je izložbenog, prodajnog i edukativnog karaktera, a  održava se na uređenom izlagačkom prostoru od 1.300m2  zatvorenog i 600m2  otvorenog prostora Školske sportske dvorane Mladost, na adresi Rakovac ulica 1, Karlovac. U donjem dijelu, odnosno prostoru dvorane, svoje proizvode i usluge predstavit će obrti, trgovačka društva i institucije, a izložbeni prostor ove je godine proširen i na gornji dio dvorane gdje će se prezentirati OPG-ovi. Radno vrijeme sajma bit će svaki dan od 9 do 19 sati,  a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Program sajma bit će obilježen i organizacijom Gastro izložbe u četvrtak, 25. travnja, pritom će ugostiteljski obrti, odnosno restorani s područja Karlovačke županije, predstaviti svoju gastronomsku ponudu. Kroz cijelo vrijeme trajanja sajma Udruga vinogradara, vinara i voćara Ozalj će imati prigodnu ponudu vinskog asortimana.

Ceh frizera i kozmetičara organizirat će šišanje posjetitelja kroz cijelo vrijeme trajanja sajma, uz dobrovoljni prilog koji će biti doniran u humanitarne svrhe. U petak, 26. travnja, bit će održana atraktivna revija frizura s početkom u 18 sati. Ceh cvjećara Udruženja obrtnika grada Karlovca pripremit će veliki foto-kutak za fotografiranje.

U subotu, 27. travnja na Vunskom polju će se održavati Županijske obrtničke sportske igre, na kojima će obrtnici s područja Karlovačke županije odmjeriti snage u sportovima poput nogometa, pikada, bele, tenisa, stolnog tenisa, zabijanja čavla u panj, kuglanja, potezanje užeta i još par sportova iznenađenja za odrasle i djecu. Istoga dana pripremat će se i ‘Humanitarni kotlić’, na kojem će se pripremljene porcije dijeliti uz dobrovoljni prilog koji će biti doniran u humanitarne svrhe za Udrugu Frendofon.

Na 2. Danima obrtništva svoja zanimanja prezentirat će i strukovne škole s područja Karlovačke županije: Šumarska i drvodjeljska škola Karlovac, Mješovita industrijsko obrtnička škola Karlovac, Tehnička škola Karlovac, Prirodoslovna škola Karlovac, Trgovačko-ugostiteljska škola Karlovac, Obrtnička i tehnička škola Ogulin te Srednja škola Slunj. Učenici i profesori navedenih srednjih strukovnih škola na svom će izložbenom prostoru predstavljati svoja deficitarna zanimanja, dok će se na pozornici izmjenjivati u interaktivnim pokaznim radionicama. Učenicima osnovnih škola bit će omogućeno da se aktivno uključe u izradu obrtničkih proizvoda i obavljanje poslova pojedinih obrtničkih struka te se pobliže upoznaju s mogućnostima školovanja i stipendiranja. U tri dana trajanja manifestacije očekuje se dolazak oko 2.000 osnovnoškolaca. Grupne posjete učenika predviđene su u četvrtak i petak, 25. i 26. travnja (organizirano autobusima za učenike osnovnih škola), a individualne s roditeljima u subotu, 27. travnja.

Cijelo vrijeme trajanja sajma bit će prisutni poslodavci, odnosno obrtnici koji će nuditi mogućnost zapošljavanja i opise pojedinog posla koje će učenike i roditelje zanimati. Sve dodatne informacije, kao i raspored događanja možete pogledati na poveznici: https://daniobrtnistva.com/

Vidimo se na 2. Danima obrtništva u gradu Karlovcu i Karlovačkoj županiji!