Aquatika

Druga ovogodišnja Ljetna škola Aquatike

VIŠE IZ RUBRIKE

Aktivno i edukativno

Druga Ljetna škola Aquatike održat će se od 28. kolovoza do 1. rujna, a prijave traju do 23. kolovoza. Broj polaznika je ograničen na najviše 20 djece.

Aquatika i ovo ljeto organizira ljetnu školu sa vrlo aktualnim, zanimljivim temama, prilagođenim dječjem uzrastu uz vrlo aktivne planirane aktivnosti i radionice. Program je namijenjen osnovnoškolskom uzrastu nižih razreda, od prvog do petog razreda. Svaki dan obrađuje se određena tema uz demonstrativnu i aktivnu radionicu. Teme su sljedeće: stanovnici naših rijeka, čudesni svijet biljaka, ekologija, oblaci i voda života.

Svaki dan predviđena je jedna radionica, uz stručni obilazak akvarija i hranjenje šarana, pteko obilaska šetnice uz promatranje ptica i tragova životinja, opažanje biljaka, te šetnje do rijeke Korane i učenje o vodotoku, obalama i riječnom koritu. Svaki dan je predviđena pauza za užinu, uz odmor i igre na otvorenom (Školica, Crna kraljica, Care, care gospodare, koliko je sati?, Dan – noć, i slično).

Broj polaznika je ograničen na najviše 20 djece. Program traje 5 radnih dana, od ponedjeljka do petka, u vremenu od 9:00 do 12:30 sati. Prvu ljetnu školu su već održali krajem lipnja, a sada drugu tik prije početka nove školske godine, točnije od 28. kolovoza do 1. rujna 2023. Mjesto održavanja je knjižnica Aquatike, akvarijski postav, akvarijski trg, šetnica i desna obala rijeke Korane. Svaki dan polaznicima će biti osiguran sok i kroasan.

U program je uključena ulaznica za akvarij, stručno vođenje kroz akvarijski postav, stručno vođenje šetnicom, kao i svi potrebni materijali za provođenje radionica te okrjepa. Cijena po djetetu iznosi 35,00 €.

Svaki polaznik treba se prijaviti na mail: info@aquariumkarlovac.com ili putem telefona na info pult 047/659-112 do 23. kolovoza.

Iz Aquatike pozivaju sve zainteresirane da prijave djecu kako bi im omogućili aktivne ljetne praznike, a ujedno ih naučili nečemu novom i zanimljivom, i vesele se prenošenju znanja na najmlađe jer na njima svijet ostaje, zaključuju u svom pozivu organizatori.