Uzorci se uzimaju u bivšoj vojarni Luščić, Karlovac, ulaz na raskrižju ulice Lušćić i ulice Ljudevita Šestića.

Drive-in testiranje s uputnicom besplatno, na osobni se zahtjev naplaćuje, nalazi gotovi kroz 24 sata

VIŠE IZ RUBRIKE

  Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije od 5. listopada provodi PCR testiranje na Covid-19, Drive-in.

  Testiranje se provodi temeljem uputnice nadležnog liječnika (obiteljske medicine, epidemiologa ili uputnice liječnika specijaliste) te se u tome slučaju ne plaća ili na osobni zahtjev, uz plaćanje.

  Uzimanje i testiranje uzoraka se provodi bez prethodnih najava svakog radnog dana od osam do 10 sati, a subotom samo za hitne slučajeve i na osobni zahtjev uz plaćanje od osam do deset sati.

  Uzorci se uzimaju u bivšoj vojarni Luščić, Karlovac, ulaz na raskrižju ulice Lušćić i ulice Ljudevita Šestića. Do objekta vodi prometna regulacija.  Ukoliko građani dolaze automobilom, mole se da parkiraju ispred šatora te da ugase vozilo i ne izlaze iz automobila. Ako dolaze pješice moraju se javiti na prijemni šalter.  Na testiranje je potrebno doći s maskom!

  Nalazi će biti dostupni u roku od  24 sata, ovisno o broju uzoraka i potreba za hitnim testiranjem.

  -Ono što je bitno napomenuti jest da se nalazi osoba koje su na testiranje došle temeljem uputnice liječnika dostavljaju elektronskim putem tom istom liječniku. Ovim putem, Stožer CZ KŽ upućuje apel svim nadležnim liječnicima da odmah po primitku nalaza obavijeste svoje pacijente. Također, želimo obavijestiti građane da ukoliko su pozitivni na COVID-19 će ih odmah po saznanju obavijestiti nadležna osoba iz Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije. U slučaju privatnog plaćanja nalaz se po dogovoru dostavlja putem maila ili podiže na šalteru Službe za mikrobiologiju i parazitologiju, Karlovac, Mažuranićeva obala br. 5, prvi radni dan nakon uzimanja uzoraka. Želimo još jednom naglasiti kako je prostor za DRIVE IN testiranje predviđen isključivo za uzimanje uzoraka, a ne za dobivanje informacija. Kako se ne bi stvarale nepotrebne gužve i ometao rad liječnika prilikom testiranja građana, molimo još jednom da se svi pridržavaju uputa dobivenih od ZZJZ Karlovačke županije. Za sve informacije molimo nazvati liječnika obiteljske medicine, a detaljne upute o samom postupku možete pronaći na stranicama Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije, stoji u priopćenju županijskog Stožera.