Prvi Karlovački

Dramski studio Zorin doma dobio najvišu državnu nagradu za trajan doprinos razvoju dramskog i kazališnog odgoja

Autor: Ivica Pilaković

07.01.2022

Kultura

Sanja Hrnjak: „Iako nagrade nikada nisu bile motiv, one su ipak stizale kao odgovor na kvalitetu i postojanost rada. A što se tiče budućnosti Dramskog studija mislim da ne trebamo brinuti, nastao je na temeljima ljubavi, a ljubav je nepobjediva sila u svemiru“

Hrvatski centar za dramski odgoj dodijelio je ovih dana Gradskom kazalištu Zorin dom nagradu za trajan doprinos razvoju i promicanju dramskog odgoja i kazališnog stvaralaštva djece i mladih u Hrvatskoj i svijetu ostvaren tijekom 70 godina neprekinutog djelovanja. Na ovo visoko priznanje osvrnula se i dugogodišnja voditeljica Dramskog studija Zorin doma, Sanja Hrnjak.

-Ova nagrada je svakako poticaj i priznanje struke za renome koji je Dramski studio postigao svojim uspješnim i kontinuiranim 70-godišnjim radom. Iako nagrade nikada nisu bile motiv, ipak one su stizale kao prirodan slijed događaja, kao odgovor na kvalitetu i postojanost rada iza kojeg su stajala i stoje velika odricanja i ljubav. Mislim da je uz sva dosadašnja priznanja i ovo priznanje značajno, ne samo Dramskom studiju i našem kazalištu, već i gradu Karlovcu koji se zaista može ponositi time što samo u Karlovcu postoji za Hrvatsku tako jedinstven Dramski studio, studio s izuzetnim ugledom u zemlji i svijetu koji je nosio repertoar kazališta punih 50 godina i to u vrijeme kada nije postojao profesionalni ansambl. Taj studio je stvarao predstave u najtežim i nemogućim uvjetima i unatoč tome nikada nije stao. Sedamdeset godina je jedan naraštaj, a 70 godina nesebično davati svoje vrijeme, snagu, talent, bez ikakvog profita, uz velike teškoće, danas je rijetkost. Zato mislim da je i Hrvatskom centru za dramski odgoj bila čast dodijeliti nam svoje najveće priznanje. A što se tiče budućnosti Dramskog studija mislim da ne trebamo brinuti, nastao je na temeljima ljubavi, a ljubav je nepobjediva sila u svemiru, poručila je Hrnjak.